Az EGLO társadalmi szerepvállalása

EGLO


A pásztói telephellyel is rendelkező cég a hazai lakásvilágítási piac egyik vezető gyártója és forgalmazója, de a világ több mint ötven országában is jelen van termékeivel. Az innováció élvonalában dolgoznak, olyan termékek fejlesztésével és gyártásával, amelyeket az ügyfeleik igényeire szabnak. 

Az EGLO Magyarország Kft. elkötelezett abban, hogy méretének és gazdasági súlyának megfelelően szerepet vállaljon a megye értékeinek támogatásában. A dekoratív lakásvilágítási piacon Európában piacvezető osztrák vállalatcsoport magyarországi leányvállalataként több mint 25 éve van jelen a megyében, s munkatársainak jelentős része is Nógrád megyei településeken él.

A Pásztón található termelési és logisztikai telephelyen dolgozó közel 660 fővel Nógrád megyében a nagy foglalkoztatók közé tartozik. A cég múltja és mérete egyaránt indokolja, hogy a megye közösségének aktív részévé váljon. 

Természetesnek tartják, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a megye kulturális, sport- és oktatási intézményeit.

Az olyan projekteknél, amelyeknél a cég a termékeivel tudja segíteni az adott szervezetet, még inkább felelősségüknek érzik, hogy eleget tegyenek a kéréseknek. 

A Zenthe Ferenc Színház esetében sem volt kérdés, hogy segítenek. Dekoratív lakásvilágítási termékeikkel így nem csupán a színészlakásokat látták el, hanem sikerült egy igényes kamaratermet is létrehozni a színházban, kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosítva a megye lakóinak, így a cég munkavállalóinak is. A cég támogatását a színház Zenthe Ferenc Emlékplakettel ismerte el, s köszönte meg.

Az EGLO-csoport a társadalmi súlyához mérten, felelős vállalatként működve évtizedek óta kiemelt támogatója a kulturális értékek létrejöttének, valamint a tudásalapú társadalom előmozdítására irányuló kezdeményezéseknek, programoknak. Rendszeres támogatói a helyi utánpótlásnevelő sportegyesületeknek, az oktatási intézményeknek, a pásztói Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesületnek, s a megyében is programokat kínáló „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának. 

 Termékeikkel támogatták a pásztói kollégium beltéri világításának megújulását, testvérvállalatuk, az EGLO Lux Kft. pedig a bemutatótermének közelében található budaörsi mentőállomást korszerűsítette energiatakarékos, LED-es világítástechnikai termékekkel. 

A társadalmi felelősségvállalásra irányuló tevékenységet az egész vállalatcsoport közös értéknek tekinti.