Négymilliárd forintból korszerűsítik Szolnok úthálózatátSzolnok

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb útépítési programja valósul meg Szolnokon. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei székhely a Modern városok program keretében négymilliárd forint közműfejlesztési támogatásban részesült.

Szolnok 45 helyszínén épülnek utak és járdák annak a négymilliárdos kormányzati támogatásnak köszönhetően, amit a megyeszékhely a Modern városok program keretében kapott. Ezzel az elmúlt évtizedek legnagyobb útépítési programja valósul meg a megyeszékhelyen.

Szalay Ferenc polgármester tájékoztatása szerint a városnak 226 kilométer útja és legalább kétszer ilyen hosszú járdája van, aminek fejlesztésére nincs forrása az önkormányzatnak. A polgármester szerint a város gazdaságfejlesztése, versenyképessége miatt is rendkívül fontos a helyi közúti közlekedés korszerűsítése.

A nagyobb forgalmú utak mellett a közelmúltban belterületté vált alcsiszigeti részen is lesz fejlesztés, itt a csatornázás már elkezdődött, most járda és kerékpárút segíti az egyre bővülő létszámú lakosságot. A program érinti az ipari parkot, ahol több ezer ember dolgozik, és régi igény a kerékpárút-hálózatba történő bekapcsolás. A Tószeg felé haladó kerékpárút kiépítésével most ez a csatlakozás is megvalósul.
A látási viszonyokat is javítják a városban, elsősorban a gyalogátkelőhelyeknél, illetve korszerűsítik, bővítik a parkolókat is.

fotó: http://wiki.startlap.hu/