Visszatért gyökereihez a Debreceni Virágkarnevál

Debreceni virágkarnevál

Az idei Debreceni Virágkarneválon 14 virágkocsi vonult fel, melyek díszítéséhez félmillió szál dáliát hoztak Hollandiából. A hazai és helyi fellépők mellett külföldi – többek között amerikai, spanyol, olasz, török és német – részvevők is voltak a karneváli menetben.


A Debreceni Virágkarnevál hazánk egyik legnagyobb és legismertebb rendezvénye, amelyre idén is több mint félszáz programmal várták az érdeklődőket.
Már korán reggel özönlöttek az emberek a virágkarnevál útvonalának közelébe. Ugyan a meteorológia esőt jósolt, szerencsére a parádé napsütésben kezdődhetett el.

Tavaly hatalmas sikert arattak a Debreceni Egyetem homlokzatán életre keltett animációk, idén pedig új helyszín, Debrecen egyik ikonikus épülete, a Nagytemplom vált a monumentális épületvetítés „vásznává”.
A fesztivál szlogenje talán a „mindig jobbat” lehetne, ugyanis a cél az, hogy minden évben valami újat, valami pluszt adjunk hozzá – nyilatkozta Papp László, Debrecen polgármestere. Kiemelte azt is, hogy ha a négynapos Campus Fesztivál el tudta érni a százezres tömeget, akkor a másfél hetes virágkarnevál több százezer látogatót is vonzhat Debrecenbe.
A karneváli menet unikális volt, visszatértek a gyökerekhez.  Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy élővirágokkal díszítsék a kocsikat, ezért félmillió szál dáliát hozattak Hollandiából, ahol szintén nagy hagyománya van a virágkarneváloknak – tájékoztatott Papp László.
Az idei virágkarneválon 14 virágkocsi vonult fel, a külföldi – többek között amerikai, spanyol, olasz, török és német – fellépők mellett pedig a hazai és a debreceni lelkes és színvonalas fellépők is voltak a karneváli menetben.
A programot gazdagították mások mellett Majka és Curtis, Pápai Joci és Puskás Peti koncertjei.

Fotó: www.debrecen.hu