Vespákkal járták a Balatoni Borrégiót

Vespa

Sikeresen és gazdag élményekkel ért véget a II. Motoros Borok Útja Rallye. A tavalyi nagysikerű debütálás után idén másodszor indult útjára a Motoros Borok Útja Rallye mezőnye. Ezúttal a Balatoni Borrégiót fedezték fel.

Az első igazi nyári hétvégén indult útjára a II. Motoros Borok Útja Rallye. Összesen tíz pincészetet látogattak meg a Balatonboglári, a Badacsony, a Balaton-felvidék, valamint a Balatonfüred−Csopaki Borvidék lankáin. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is a Vespa állt a rendezvény mellé, és a legújabb Vespa GTS 300 motorokat biztosították a pilótáknak, ám természetesen saját motorral is rajthoz lehetett állni.

− Büszke vagyok az indulókra, hogy a nyár első hétvégéjén, az első igazi kánikulában fegyelmezetten, nem gyorsan, napközben egyetlen korty alkohol elfogyasztása nélkül, versengve teljesítették a feladatokat. Minden résztvevő megértette a rallye célját – nyilatkozta a versenyről Megay Róbert Péter főszervező. – Örülök annak, hogy a csapat tagjai odafigyeltek egymásra. A résztvevők megismerhették, megérthették a hazai borkészítők hitvallását, azt, hogy valójában mitől is lesznek olyan csodálatosak a magyar borok – fűzte hozzá.

motoros

A résztvevők a biztonságos közlekedést tűzték zászlajukra, s meg is valósították: egyetlen karcolás nélkül, és vidáman teljesítették a kétnapos versenyt.

− A Vespák idén is kiválóan bírták a gyűrődést, a harminc általunk biztosított motor összesen közel 15 ezer kilométert futott műszaki hiba nélkül. Talán nem meglepő, hogy több motor már gazdára is talált – árulta el Rieb György, a versenyre vadonatúj Vespákat biztosító NETMOTO Kft. vezetője.

A versenyt a 24-es rajtszámmal induló Horváth József nyerte, Borbás Balázs pedig Fair Play-díjat kapott, amiért kisegítette egy versenytársát üzemanyaggal. M. Kovács Róbert és Mészáros Szilvia a Kóborló Kupát vihette haza, mert teljesítették ugyan a távot, de az itinertől eltérve, kalandosan.

A nyarat motoros túra nyitotta és autós túra zárja, ugyanis augusztus 25-27-én rendezik a XXII. Magyar Borok Útja Rallyet, mely három nap alatt fedez fel újabb és újabb borvidékeket határon innen, és talán egy kicsit azon is túl. Már lehet jelentkezni a www.borokutja.hu oldalon.

Fotó: http://www.borokutja.hu