Uniós forrásból újult meg Veszprém művelődési központja

Veszprémi művelődési ház

A mintegy tíz hónapig tartó felújítási munkáknak és a 685 millió forintos uniós forrásnak köszönhetően kívül és belül is megújult a városi művelődési központ Veszprémben. A létesítmény befogadóképessége is bővült.

A beruházás során korszerűsítették a villamossági és a fűtésrendszert, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat és alternatív energiaforrásokat is telepítettek. Teljesen megújult a színházterem, ahová új fény- és hangtechnikát szereltek be, valamint felújították az épület helyiségeit. Belső liftet is beszereltek, valamint akadálymentesítették a létesítményt. A megújult épület  150 látogatóval többet képes befogadni, mint korábban. Ennek köszönhetően 2017-re már  évi 120 ezer látogatóra lehet számítani – tájékoztatta a sajtót Neveda Amália igazgató.

Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosának szavai szerint a megújult épület arról tanúsodik, hogy a veszprémiek számára fontos a közösség összetartó erejét adó művelődés, közművelődés.

A veszprémi beruházások nem csupán a várost, hanem a közösséget is építik – idézte beszámolójában Porga Gyula polgármestert az MTI. A városfejlesztés a Séd-völgy rendbetételével indult, majd a belváros korszerűsítésével, a Hangvilla létrehozásával és a Jutasi lakótelep megújításával folytatódott. A polgármester kiemelte, hogy a művelődési központ felújítása ennek a munkának a szimbóluma, ugyanis az a kis műhelyek működésével a város közösségének erősödését szolgálja.