Újabb tíz évre elköteleződött a kosárlabda mellett a Zalakerámia

Zalakerámia

A helyi kosárlabdaklubbal kötött tízéves együttműködés értelmében a Zalakerámia nevét viseli ezentúl a zalaegerszegi sportcsarnok is. A névadó szponzor támogatása mellett a város is áldoz a sportélet fejlesztésére, 120 millióból rövidesen korszerűsítik a csarnok körüli teret.

A kosárlabdaklub mellett immár a sportcsarnoknak is a Zalakerámia a névadó szponzora. Az erre vonatkozó szerződés tíz évre szól. Jaramani Rafik, a Zalakerámia vezérigazgatója azt mondta, bízik abban, hogy az elmúlt tíz évhez hasonlóan „jóban, rosszban” tartós marad az együttműködés a város, a klub és a cég között.

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok elnevezéssel „ismét régi értékek találtak egymásra”, a cég ugyanis megbízható partner már tíz éve, amióta a zalaegerszegi kosárlabdaklub – Zalakerámia ZTE KK – is a nevét viseli – nyilatkozta Balaicz Zoltán polgármester a megállapodás kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Elmondása szerint a cég társadalmi szerepvállalásának újabb szintjét jelenti, hogy tíz évre elnyerték a névadó szponzori címet.  
A polgármester hozzátette: mindez a helyi sportéletnek is nagy lehetőség, ugyanis a névadótól befolyó összeg 80 százaléka a kosárlabdaklubot, 20 százaléka pedig a csarnokot üzemeltető Egerszegi Sport és Turizmus Kft.-t illeti. A most kötött szponzori szerződés alapján idén 13 millió forintot, majd évente fél-fél millió forinttal emelkedő összeget fizet a Zalakerámia, így 2026-ra 17,5 millió forint lesz a támogatás.

A sportélet fejlesztését szolgálja az is, hogy a város a közeljövőben 120 millió forintból korszerűsíti a csarnok előtti teret, illetve a tervek szerint emelik a kosarasoknak szánt támogatási összeget.
Gyimesi Endre, a kosárlabdaklub társadalmi elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Zalaegerszegen komoly hagyományai vannak a kosárlabdának, ami jelenleg is a legsikeresebb csapatsportágak közé tartozik a városban. A névadó társaság támogatása pedig lehetővé teszi, hogy a ZTE KK ismét megcélozza a nemzetközi porondot.

fotó: http://www.ztekosar.hu/