Tótka Sándor Békés megyei beköszöntője

Kedves Olvasó!

Gyomaendrődön nőttem fel, ott éltem egészen 21 éves koromig. 2015-ben Budapestre költöztem, és Újpesten kezdtem kajakozni. Feleségem, Ági is gyomaendrődi, a mai napig szívesen látogatunk haza, de azt, hogy ott éljünk, sajnos egyikünk munkája sem engedi meg. 

Ám a járványügyi veszélyhelyzet idején úgy döntöttünk, hogy Békés megyében vészeljük át azt az időszakot, ameddig a szükséges korlátozások érvényben lesznek. Vízparti nyaralót béreltünk, és úgy rendezkedtünk be, hogy akár hónapokon át is az lehessen az átmeneti otthonunk. Szerencsére tudtam naponta edzeni, rendszeresen találkoztunk a szüleinkkel és a gyomaendrődi barátainkkal. Szeretem azt a vidéket, rendkívül szép a természet a Hármas-Körössel, az árterekkel, a sok holtággal. 

   Nekem ez a gyönyörű táj mindennapi élményt nyújtott, amikor gyerek voltam és ott éltem. Akárcsak a termálvizes fürdő, amelyről viszont azóta már tudom, hogy mekkora érték. A gyógyvízkincsre épült gyomaendrődi Liget gyógyfürdő is fantasztikus élmény, ráadásul olcsó, mindenkinek jó szívvel ajánlom.

Nekem Békés megyében Gyula az egyik kedvencem. Gyakran ellátogatunk oda, s nem csupán a várfürdő miatt, amely szerintem az ország egyik legszebbike, hanem azért is, mert a város gasztronómiai értékei is csábítóak. Gyula kiváló éttermeibe mindenkinek érdemes betérnie. Békéscsaba ugyancsak kedves nekem, sok barátunk él ott.

Amit még nagyon szeretek Békés megyében, a rendkívül sok kerékpárút! Gyerekkoromban is sokat bringáztunk, de erre felnőttként is keresem a lehetőségeket. Gyomaendrődről szinte a megye összes városába el lehet jutni kétkerekűvel, ugyanis az egész megyét kiváló és jó minőségű kerékpárutak hálózzák be. 

Javaslom minden Kedves Olvasónak, hogy barangolja be Békés megyét akár gyalogos turistaként, akár kerékpáron vagy autóval, és használja ki a kínálkozó lehetőséget, ismerje meg a megye értékeit, például a kezében tartott magazin jóvoltából.

Tótka Sándor

olimpiai, világ- és 

Európa-bajnok kajakozó