Több mint 1500 embert mozgatott meg a paksi Atomfutás

Atomfutás

Paks nevezetességeit, köztük az atomerőművet is érintette az Atomfutás útvonala. A futófesztivált hatodik alkalommal rendezték meg az atomvárosban. A résztvevők szeretik a kihívásokat, ugyanis a legnehezebb számokban, a háromnegyed maratonon és a BrutálAtom számban neveztek a legtöbben. 

A mozgás, és ezen belül a futás népszerűsítése volt a célja a hat évvel ezelőtt útjára indított Atomfutásnak Pakson. Ez egy minden korosztály számára nyitott verseny, olyan kategóriákkal, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távú és nehézségű futószámot. Az útvonal szép és érdekes volt, a futók a város nevesebb pontjait és az atomerőművet is érintették − tájékoztatott Scheffer István főszervező.

Az Atomfutás hatodik alkalommal várta a futás szerelmeseit, a BrutálAtomot pedig ötödször rendezték meg. Scheffer István szerint az idei volt a legnehezebb pálya, se szeri, se száma nem volt az akadályoknak.
A versenyszámok között a rövidebb 600 méteres és 2 km-es táv a gyerekeket várta, a felnőtteknek legalább 3 km-t kellett futniuk, de megtehettek akár harmincat is. A legnépszerűbbek a hosszú távok, így a fél- és háromnegyed maraton volt, illetve a BrutálAtom, ahol háromszáznál is többen álltak rajthoz gyerek és felnőtt kategóriában.

Paks volt az utolsó állomása az Atom 100+ sorozatnak. Az indulók év eleje óta hét helyszínen gyűjthették a kilométereket. Akik 100 km felett teljesítettek, azokat külön ajándékkal díjazták.
A futóverseny ideje alatt, a frissítőpontokon helyi együttesek zenével lelkesítették a futókat, a fesztivál színpadán fellépett a DsD Destiny’s Dancers Táncegyesület is. Helyi ízek vására, sportos élményprogramok, kalandpark, légvárak, játékok, bemutatók, ügyességi játékok várták az érdeklődőket a program idején.
Fotó: Vida Tünde