Több ezer notebookot és táblagépet adnak a rászorulóknak Nyíregyháza térségében

computer

Ötezer notebookra és ezer táblagépre pályázhatnak a rászorulók Nyíregyháza térségében a Digitális Magyarország Program keretében. Elsősorban hátrányos helyzetben élők digitális készségeinek fejlesztését célozza a kezdeményezés.

 

1,7 milliárd forint hazai forrást fordítottak Nyíregyházán a programra, amelyet 2020-ig az egész országra kiterjesztenek, mintegy 200 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával – írta meg az MTI Solymár Károlyt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkárát idézve.

A legfontosabb, hogy az emberek munkahelyhez jussanak, és azt meg tudják tartani, amihez elengedhetetlen, hogy használni tudják a számítógépet, az internetet – fogalmazott a helyettes államtitkár hangsúlyozva, hogy a gépeket nem „osztogatják”, hanem szigorú kritériumok szerint adják oda a pályázóknak. A cél az, hogy a kedvezményezettek digitális készségeket szerezzenek.

A pályázók egy főre eső jövedelme nem lehet magasabb nettó 98 ezer forintnál. Kifejezett célcsoportok a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a gyermeküket egyedül nevelők, a nyilvántartott álláskeresők és az aktív idősek.

Ahhoz, hogy a pályázók hozzájussanak a gépekhez, nem kell önrész, azonban vállalniuk kell, hogy három évig előfizetnek az internetre, és kötelező képzésen is részt kell venniük. Ezzel szeretnék garantálni, hogy az eszközök valóban hasznosuljanak.

fotó: pixabay.com