Tizenöt színházi produkciót láthat a közönség a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Játékokon

Debrecen

Koncertek és családi programok is színesítik az idei Nagyerdei Szabadtéri Játékokat. Mindezek természetesen a színházi előadásokat kísérik. A június 10. és szeptember 9. között Debrecenben zajló eseménysorozaton tizenegy színházi társulat tizenöt produkciója várja a közönséget.

Idén június 10. és szeptember 9. között rendezik meg a Nagyerdei Szabadtéri Játékokat. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Bódor Edit sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a programkínálat összeállításánál fontos szempont volt, hogy a műfajok közül minél többel találkozhassanak az érdeklődők. Így a klasszikus és kortárs, magyar és külföldi vígjátékok, bohózatok mellett Broadway-musicalt, népi táncjátékot, könnyűzenei koncerteket, családi programokat is kínálnak.

Tizenegy színházi vendégtársulat tizenöt produkcióját láthatja a közönség a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A Kecskeméti Katona József Színház a János vitéz című előadásával vendégeskedik Debrecenben. A darab rendezője Szente Vajk színművész.  

Csányi Sándorral, Gubás Gabival, Dobó Katával, Molnár Piroskával és Pindroch Csabával is találkozhat a publikum a színházi előadásokban. A rendezvényt családi programok és koncertek gazdagítják. Utóbbiak fellépői között lesz mások mellett Lovasi András, Péterfy Bori, Falusi Mariann, Karácsony János, a Csík zenekar és Presser Gábor is.    

− Egyre népszerűbb az 1950 óta működő szabadtéri színpad, amelyet 2014-ben újítottak fel – nyilatkozta Papp László polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a programokra tavaly már közel 25 ezren voltak kíváncsiak. Ez a régió egyik legnagyobb szabadtéri színháza, több mint ezer néző befogadására alkalmas, s a kulturális turizmus kiemelt helyszíne a városban.

fotó: debrecen.hu