Tiszakécske nyitott a turizmus felé

Tiszakécske szabadstrand

Kiemelkedő természeti adottságokkal ren­delkezik Tiszakécske, lakói szorgalmas, hagyományaikat őrző emberek. A város új polgármestere, Tóth János szerint ezeket az adottságokat kihasználva lehetnek esélyeik a turizmus terén. Az önkormányzat mindent elkövet a gazdaság fejlesztése és a fiatalok megtartása érdekében.

A tiszakécskei ember egyértelműen szorgalmas, a maga számára meg­teremti azokat a létszükségleteket, amelyekre igénye van, véli Tóth János polgármester. A városveze­tő szerint a település legnagyobb erőssége, hogy a megyében itt a legkisebb – hozzávetőleg 6 szá­zalék – a munkanélküliek aránya. Jelentős adóbevételre alapozhat, és erős, részben önállóan működő városgondnokságra támaszkodhat a városvezetés, amelynek célja, hogy megtartsa a település fiataljait. Ezért minden erejükkel támogatják a munkahelyteremtést, a munka­erőpiac növekedését. – Olyan vál­lalkozásoknak adtunk lehetőséget, amelyek tiszakécskei telephellyel létesíthetnek üzemet, munkahelye­ket. Egy tésztagyár, egy tej- és egy fémipari feldolgozóüzem megva­lósításáról is tárgyalunk – hangsú­lyozta Tóth János. A legtöbb hely­belit foglalkoztató fémipari cég, az Andritz Kft. képzést is folytat, így a helyi fiatalok szakmához és munkához juthatnak. A természeti környezetből fakadó előnyök ki­aknázása a turizmus terén is szép eredményekkel kecsegtet, de eh­hez javítani kell a közlekedési le­hetőségeket, bővíteni a kerékpár­út-hálózatot. Két termálfürdő, egy négycsillagos szálloda, a gyönyörű szabad stranddal rendelkező Tisza-part, valamint a horgászok számára kiváló lehetőséget kínáló Holt-Ti­sza csábítja a vendégeket. Ezek az adottságok és a gyógyhellyé válás adják az alapját annak a döntésnek, hogy a város „nyitott” a turizmus felé. Idén először jelentek meg ön­álló standdal az Utazás Kiállításon, amelynek sikere önbizalmat ad a további munkához. – Igyekszünk minél több programmal javítani a helyi lakosok életminőségét, s a vendégek számára vonzóvá tenni a várost – húzza alá Tóth János. Számos fejlesztéssel emelik Ti­szakécske nívóját, sportcentrumot építenek, megújul az egészségügyi központ, az Arany János Művelő­dési Központ, a Móricz Zsigmond Diákotthon és a könyvtár épülete. A csónakázótó és a felújított közutak is hozzájárulnak ahhoz, hogy a te­lepülés arculata tovább szépüljön a helyiek és a vendégek örömére.

 

Tóth János 

1962-ben született, 1980-ban aktív sportolóként költözött Tiszakécskére, egy helyi vál­lalkozás ügyvezetője volt. 2002 óta tagja a város képvi­selő-testületének, tavaly ősz óta pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként Tiszakécske pol­gármestere. Nős, két felnőtt gyermeke és két unokája van