Testet-lelket gyógyít a hangtálterápia 

A lelki egészség helyreállításának egyik fontos eszköze a meditáció. Sokak számára azonban nem könnyű az elcsendesedés, az állandóan kavargó gondolatokat nehezen tudják elengedni. 

Nagy-Cser Melinda lélekgyógyász tapasztalatai szerint ebben is segítséget jelent a hang- és rezgésterápia. A keleti világban már ősidők óta használják a hangokat és a zenét az ember gyógyítására, hiszen jól tudják, hogy minden hang egy bizonyos rezgésen jön létre, és a rezgések befolyásolják az ember tudatát, érzéseit és a fizikai testét is.

   Megelőzésre is kitűnő, hiszen a legáltalánosabb első hatás éppen a nyugalom, a béke magától értetődő érzése, amit megtapasztal, aki kipróbálja. Később pedig érezhetővé válik a testi tünetek enyhülése, az izom- és idegi feszültség csökkenése, lelki szinten egyre kiegyensúlyozottabbá válik az ember. 

   A hangtálfürdő során 30 különböző méretű tálat használnak. A rezgések a szervezetben keletkezett energiablokkok elzáródásait feloldva szabad utat engednek az energia áramlásának, a sejtekig hatolva átmasszírozzák az egész testet. A hangterápia segít a stressz okozta feszült állapotok oldódásában, erősíti az immunrendszert, öngyógyító folyamatokat indít be. Kiválóan alkalmazható fejfájás és alvászavarok esetén, motiváció és koncentráció javítására. – A hang és rezgésterápia segít visszaállítani a harmóniát, a rendet és az egyensúlyt az emberi szervezetben azáltal, hogy egyszerre hat a tudatra, az érzésekre és a fizikai testre is. Hiszen pozitív változást csak mindhárom szint egyidejű stimulálásával lehetséges elérni – hangsúlyozta Nagy-Cser Melinda.