Teljes értékű hallgatói élet a Nyíregyházi Főiskolán

A Nyíregyházi Főiskolán jó diáknak lenni. A sok-sok lehetőséget dr. Jánosi Zoltán rektor foglalta össze.

Aki ma a Nyíregyházi Főiskolára látogat, azt a főkapun belépve azonnal megérinti az esztétikai környezetből is sugárzó, a jövőbe tekintő erő. Ez az erő az új értékek létrehozásának akaratát tükrözi. Az építészeti világdíjjalelismert campuson és oktatóin keresztül ez adja tovább a beiskolázási körzet(főképpen Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyék) fiataljainak a műveltséget, a kultúrát, a nyelvtudást, a gyakorlati szaktudást, valamint a morális értékeket, hogy az itt végzett diákok kiválóan állhassák meg a helyüket a munka világában és az európai népek kulturális közösségében. A hallgatói életminőség jó feltételeit mutatja a kollégiumi férőhelyek száma, a szállodai igényeket is kielégítő színvonallal, internet-lehetőséggel. Összesen több mint ezerhatszáz hallgató kaphat kollégiumi vagy diákszállói elhelyezést.

Az intézményben folyó oktató-kutató és innovációs munka színvonalát minősíti, hogy végzett és jelenlegi hallgatói között többEurópa-ésvilágbajnok (műrepülés, gyorsírás-gépírás, ügyvitel, kick-box, maketthíd-építés), továbbá számos, az európai vagy az országos élvonalba jutott (tanítási versenyen győztes, illetve művészeti ésOTDK-díjazott, ifjúsági Pulitzer-díjas stb.) tudományos és művészeti szakember található.

A pihenőparkok, a botanikus kertek, a könyvtár, a saját rádió, a főiskolai újság, a Junior Príma-díjas színjátszó műhely, zenei, irodalmi, képzőművészeti és más önképzőkörök, tudományos diákkörök, továbbá sportlétesítmények,közöttük uszoda és lovas pálya tesziklehetővé, hogy a hallgatók a szabadidejüket – az önképzéssel is egybekötve – a legszínvonalasabb körülmények között tölthessék el. Az akadálymentesítés a főiskola teljes területén megtörtént, így a fogyatékkal élő fiatalok számára is egyre több lehetőséget biztosítunk a teljes értékű hallgatói élethez. Az intézmény 2012-ben Fogyatékosság-barát Munkahely elismerésben részesült.

 A Nyíregyházi Főiskola eredményeiről itt olvashat bővebben.