Tantermekkel és tornateremmel bővül Erk község általános iskolája

Erk

Költségvetési forrásból épül tornaterem és négy tanterem az Erki Általános Iskolában. A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg a következő tanévben.

Tornaterem épül, és négy tanteremmel bővül a kevesebb mint ezer lelkes hevesi település, Erk iskolája. A közel 350 millió forintból megvalósuló beruházáshoz az önkormányzatnak nem kell önrészt fizetnie.  A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által irányított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban valósul meg.

A település iskolájában létrejövő fejlesztés eredményeként 7,2 méter szabad belmagasságú, 735 m2 hasznos alapterületű tornaterem épül, amely kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is alkalmas. A tornaterem telkén az iskola bővítéseként 4 új tantermet is létesítenek. Az építmények önkormányzati tulajdonba kerülnek.

Az ünnepélyes alapkőletételen Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár az MTI beszámolója szerint azt mondta, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program célja, hogy az ország minden szegletében európai színvonalú tantermek, tornatermek és tanuszodák épüljenek.

Szabó Zsolt, a település országgyűlési képviselője pedig a mindennapi sportolás fontosságáról beszélt. A dél-hevesi településen, amelynek valamivel kevesebb mint ezer lakója van, nyolcosztályos iskola működik.

fotó: www.panoramio.com