Százfős személyhajó érkezik Tiszacsegére

Tiszacsege

A Hajókirándulás.hu Kft. 2015. május 1-jétől új desztinációval bővíti kínálatát, melyben ezt megelőzően Tokaj, Szolnok és Szeged szerepelt. A Csege M/S Tiszacsegéről indulva a környék vizeit járja majd. 

Az új kikötő Tiszacsege, ahonnan egyelőre heti három napon – pénteken, szombaton és vasárnap – indulnak egyórás sétahajójáratok. A száz fő befogadására képes Csege M/S vízibusz útvonala a város környéki vizeket érinti. A nyári idegenforgalmi szezonban hosszabb utakat is terveznek, például Tiszafüredre és Poroszlóra.

A vállalkozás célkitűzése, hogy a 90-es évek végéig nagy hajós hagyományokkal rendelkező városokba újraindítsa a menetrend szerinti sétahajó-forgalmat. Ennek eredményeképp először Tokajban, majd Szegeden, tavalyelőtt pedig Szolnokon indult újra a személyhajózás.A társaság jelenlegi flottáját két 120 férőhelyes vízibusz, egy 50 férőhelyes személyhajó és egy kétszintes séta- és rendezvényhajó alkotja.

Tiszacsege hangulatos település az Alföldön. Hajdú-Bihar megye legifjabb városa Balmazújváros kistérségében.

A kikötőből induló sétahajóról a csodálatos vízi és vízparti világot ismerhetik meg a kirándulók. Számos, jó eredménnyel kecsegtető horgászhely is található a part mentén. A túrázni, kerékpározni vágyók a Tisza mente és a Hortobágy gazdag természeti csodáiból, értékeiből kaphatnak ízelítőt.

fotó: turizmusonline.hu