Százával kínál zenei és egyéb programokat négy napon át a debreceni Campus Fesztivál

Campus

Tizennyolc helyszínen válogathatnak az érdeklődők a jobbnál jobb programok közül az idei debreceni Campus Fesztiválon, ahol két nagy színpadot állítottak fel. Négy nap alatt majdnem 200 zene, s ugyanennyi nem zenei programmal, dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget.

A Campus Fesztivál az ország egyik legnépszerűbb nyári könnyűzenei eseményévé vált: tavaly több mint 85 ezren buliztak a négy nap alatt, ezzel a Campus ma már Debrecent erősítő márka lett nemcsak a régióban, hanem a határokon túl is. Évente jelentős azon látogatók száma, akik a környező országokból érkeznek – tájékoztatott fesztivál sajtófőnöke. Bakó Csaba a Campus Fesztivál idei újdonságai közül kiemelte, hogy most először két nagyszínpadot állítanak fel, készpénz helyett pedig kártyás fizetési rendszert vezetnek be, azaz ezentúl bármelyik bank paypass kártyájával vagy „HelloPay” fesztivál kártyával lehet a rendezvény területén belül fizetni. A programkínálat viszont az elmúlt évekhez hasonlóan változatos lesz, hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai banda szórakoztatja a közönséget.

A Campus Fesztivál a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat. A fesztiválon tizennyolc programhelyszín lesz, két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 198 zenei programmal, 192 magyar és 7 külföldi zenekar fellépésével, további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget.

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, az északír rockerekből álló Therapy?, illetve a holland indie-rock Kensington is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, amely július 20-án kezdődik a debreceni Nagyerdőben.

Mellettük ugyanannyi nem zenei program várja a látogatókat, és az eddigieknél jóval nagyobb programhelyszínt kap a Debreceni Egyetem is – tette hozzá Bakó Csaba.

Fontos résztvevője a fesztiválnak a Debreceni Egyetem, az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy – elsősorban – fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik. Az Egyetem Tér programhelyszín évről évre nagyobb területet foglal el: idén már mintegy 1000 négyzetméteres területen, rögtön a fesztivál főbejáratánál kap helyet.

Több mint harmincféle gasztronómiai stand is lesz majd a Campuson, több száz féle pálinkát, 50-60 féle bort is kínálnak majd, több mint 25 vállalkozás települ ki a fesztivál területére. A fesztiválhelyszínen ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között.

A 2016-os Campus Fesztivál július 20-tól 24-ig tart.

 

fotó: 4024.hu