Reviczky Gábor közreműködésével készült imázsfilm Tolna megyéről

Tolna megye

Imázsfilmet készíttetett a Tolna Megyei Önkormányzat. A közel négyperces felvétel a megye értékeire fókuszálva mutatja be a vidéket, „hol az ember boldog, s boldogul”. A film narrátora Reviczky Gábor.

Médiaest keretében mutatta be a Tolna Megyei Önkormányzat a megyét népszerűsítő imázsfilmet Szekszárdon. Az esemény díszvendége Reviczky Gábor színművész volt, aki a film narrátoraként vállalt részt az alkotásban.

A rendezvényen a média képviselői mellett megyei közéleti szereplők is jelen voltak, akiket házigazdaként a megyei közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás kért a film – s általa a megye – népszerűsítésére.

Tolna

Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Horváth István országgyűlési képviselő, valamint dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott is felszólaltak, és örömüket fejezték ki a megye páratlan kincseinek bemutatásáért.

A film mindenkihez szól, tekintsen a megyére akár otthonaként, akár úti célként. Az alkotásnak nem csupán a megyei identitás erősítésében, de a turizmus és – ezáltal – a gazdaság fellendítésében is fontos szerepe lehet. Az igényes film képkockáin feltűnnek Tolna megye természeti, kulturális és egyéb értékei. Láthatjuk a csodálatos Dunát, a lenyűgöző ártéri erdőket, a bonyhádi magyar tarkákat, a bátaszéki molyhos tölgyet, amely 2016-ban elnyerte „Az év fája” címet, a gazdag termőföldeket, a dimbes-dombos szelíd tolnai tájat, a szekszárdi szőlőket és borbirtokokat, na és persze magukat a Tolna megyeieket is. A felvételeket az emlékezetes narráció és a kiváló zenei aláfestés teszi valóságos művészi alkotássá.

Tolna

A filmet Vida Tünde és Babai István készítette, a Reviczky Gábor által elmondott szöveget Tóth Róbert írta. A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, aki narrátorként vállalt részt a film elkészítésében, elmondta, hogy amikor megkapta és elolvasta a szöveget, azonnal érezte az abból áradó hatalmas szeretetet. Az imázsfilm megtekinthető a Tolna Megyei Önkormányzat online felületein.

Fotó: Babai István