Ötmilliárd forint értékű beruházás Orosházán

Százötven új munkahely jött létre Orosházán a kanadai érdekeltségű Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. fejlesztésének köszönhetően. A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó vállalat több mint kétezer embernek ad munkát.

 

A dél-alföldi régióban több telephellyel is rendelkező cég közel 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Az összesen ötmilliárd forintot meghaladó értékű beruházás révén 150 új munkahely létesült a Békés megyei kisvárosban. A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó vállalat kibővített orosházi üzemcsarnokát

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lisa Helfand Kanada magyarországi nagykövete jelenlétében adták át.

Varga Mihály a Linamar Kft. térségben betöltött gazdaságélénkítő szerepét hangsúlyozva kiemelte: több mint kétezer munkavállalónak, valamint hozzávetőleg 1500 magyarországi beszállítójukon keresztül további több ezer embernek adnak munkát. Mindemellett a cég aktívan részt vesz a duális képzés fejlesztésében is, amivel nem  csak önmaga számára biztosítja a megfelelő munkaerőt, hanem a kormány új szakképzési rendszerének fejlődését is támogatja.

Varga Mihály Magyarország és Kanada gazdasági kapcsolatát méltatva elmondta: hazánk fontos gazdasági partnere az észak-amerikai állam. A kelet-közép-európai régióban kanadai tőkebefektettetések célpiacainak sorában hazánk az első helyen van.