Orfűi turisztikai élmények − akadálymentesen

Akadálytalanul

A kölcsönös elfogadás jegyében rendezték meg Orfűn az akadálymentes turizmus napját. Ez volt az első ilyen témájú rendezvény hazánkban. 

Fizikai korlátaikat átlépve ülhettek sárkányhajóba, kajakba vagy kenuba, vitorlázhattak, és még a vezetés élményét is megtapasztalhatták mozgás- és látássérültek önkéntes segítőknek köszönhetően az I. Akadálymentes Turizmus Napon, Orfűn.

A programot az Orfűi Turisztikai Egyesület és a Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület szervezte, elsősorban azért, hogy fogyatékkal élő embertársaink olyan turisztikai élményekkel gazdagodhassanak, amelyeket eddig esetleg nem tudtak kipróbálni. Ez alkalommal több száz mozgásában korlátozott, látássérült és enyhén értelmi fogyatékos vendéget hívtak meg a településre.

A rendezvény során minden turisztikai, sportolási és gasztronómiai lehetőséget igyekeztek elérhetővé tenni a résztvevők számára.

Az Orfűi Vitorlás Egyesület tagjai a mozgáskorlátozott és látássérült gyerekeket rövid kirándulásra vitték a Pécsi tavon, vitorláson és motorcsónakon. A Zöld Aktív Szociális Szövetkezet a szokott módon különleges, helyi ízekkel, bográcsgulyással, csirkecombbal, vegetáriánus tésztával és desszerttel látta vendégül a program résztvevőit. A Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület asztalánál ajándékdobozokat, ceruzatartókat, karkötőket és különböző figurákat készítettek hulladékból, azaz WC-papír gurigákból és PET palackokból.

Segítő kutyus is várta a gyerekeket és a felnőtteket az AURA Segítő Kutya Alapítvány jóvoltából. A segítő, támaszt nyújtó kutyával a Medvehagyma Ház melletti EDEN-szigeten ismerkedhettek az érdeklődők.

Fotó: Facebook/Akadálymentes Turizmus Napja