Német acélipari cég 30 milliárdos beruházása Gönyűn

Gönyü - acélipari beruházás

A németországi Wuppermann AG mintegy 100 millió eurós, azaz hozzávetőleg 30 milliárd forintos beruházással 2016 közepére kombinált pácoló és tűzihorganyzó gyárat épít fel a gönyűi kikötőben.

A Wuppermann AG holding laposacél üzletágához tartozó Wuppermann Hungary Kft. négy gyártó- és logisztikai csarnokot épít, amelyek közúti, vasúti és vízi közlekedéssel is megközelíthetők.
Az építkezést a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította azzal a céllal, hogy a járműgyártás mellett egy új iparág megerősödését is támogassa a régióban, mely nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is erős gazdasági térségként lesz számon tartva. A fejlesztés legnagyobb jelentősége a munkahelyteremtés lesz, ugyanis a Wuppermann Hungary Kft. mintegy kétszáz embert foglalkoztat majd.
A Wuppermann vállalkozás 1872-ben alakult, s 1985-ben vált cégcsoporttá: a leverkuseni székhelyű, százszázalékos családi tulajdonban lévő holdingcég a Wuppermann AG irányítása alatt működik.
Carl Ludwig Theodor Wuppermann, a cég pénzügyekért felelős elnöke és egyben elnökségi szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyár megépítésével a vállalat 140 éves történetének legnagyobb beruházásába fogtak bele, amellyel vevőik hosszú távú optimális ellátását tudják biztosítani.

fotó: autopro.hu