Négymilliárdos fejlesztés valósul meg Pásztón

Pásztó

A Nógrád megyei Pásztón adták át az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát. A világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég négymilliárd forintos beruházásához egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal járult hozzá a kormány.

Átadták az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát Pásztón. A barnamezős beruházásban 5600 négyzetméteres, automatizált árumozgatású magasraktár és egy 14 ezer négyzetméter alapterületű, négyszintes termelési csarnok készült el. A négymilliárd forintos beruházást 650 millió forinttal támogatta a kormány.

Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Európa piacvezető dekoratív lakásvilágítási termékeit gyártó vállalatcsoportjánál a pásztói cég az egyetlen termelési helyszín. Az üzemben naponta több tízezer lámpát készítenek, és több mint háromszáz raklapnyi árut indítanak el ötven ország vevőihez. Az EGLO Magyarország Kft. Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója, 800 embert foglalkoztatnak. Az ügyvezető megjegyezte, hogy a mostani beruházással összefüggő 125 fős létszámvállalást is kétszeresen túlteljesítik.

Rene Tiefenbacher, az EGLO-csoport vezérigazgatója és Ludwig Obwieser, az EGLO-csoport alapítója és tulajdonosa arról adtak tájékoztatást, hogy a nemzetközi cégnek 58 értékesítést végző logisztikai központja van, a pásztói raktárhely pedig a cégcsoport raktárhelyeinek egyharmada.

Fotó: MTI Fotók: Komka Péter