Motorfejlesztő központtal bővült a győri Audi

Győri Audi gyár

Új motorfejlesztő központtal bővült a győri Audi. Az 1600 négyzetméter alapterületű gyáregység építése egy 2013 novemberében indult fejlesztés eredménye. A beruházás költsége 5,4 milliárd forint volt. Az új motorfejlesztő központot 2016 végére a duplájára bővítik.

A győri Audi-gyár új motorfejlesztő központját Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Lieselore Cyrus, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Thomas Faustmann, az Audi Hungarian Motor Kft. ügyvezető igazgatója és Oliver Hoffmann, a cég motorfejlesztési vezetője adta át.

A 2013 novemberében kezdődött bővítés újabb jelentős állomásához érkezett Győrben azzal a most elkészült 1600 négyzetméteres motorfejlesztő központtal, melyet 5,4 milliárd forintból húztak fel. A 2001-ben kezdődött motorfejlesztés a vállalaton belül kiemelt helyen áll – mondta el a megnyitón Thomas Faustmann. Az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója arról is tájékoztatott, hogy a központban hat új fékpadot helyeztek üzembe, így összesen 12 fékpadon vizsgálják és fejlesztik a motorokat a négyhengerestől a tizenkét hengeresig. A beruházást azonban még nem fejezték be, ugyanis 2016 végére kétszeresére szeretnék bővíteni a motorfejlesztő központot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy az Audi Hungaria, amely Győrben 11 500 embernek ad közvetlenül munkát, a kormány stratégiai partnere. A külgazdasági stratégia célja – mint hangsúlyozta – az, hogy az elmúlt évek lendülete a jövőben is megmaradjon. Ehhez a miniszter szavai szerint komoly felkészültségre van szükség a technológiában, a kutatásfejlesztésben, az innovációban és az oktatásban. Éppen ezért a kormány megduplázta a kutatásfejlesztésre szánt európai uniós forrásokat, így a következő években 700 milliárd forint áll rendelkezésre ezen a területen – tájékoztatott a miniszter.

fotó: autoszektor.hu