Minden újabb lépés közelebb visz a javuláshoz a Kehida Termálban!

Kehida

Konduktív gyermekfoglalkozás fogyatékkal élő és mozgásában korlátozott, sajátos nevelési igényű gyermekeknek!

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő három évvel ezelőtt indította mozgásszervi-gyermekterápiás programját, amely három pillérre épül: a kehidakustányi termálvíz gyógyító erejére, a Pető-féle konduktív terápiára és az ezt kiegészítő gyógymasszázs kezelésekre. Egyéves kortól fogadják a gyerekeket − tudtuk meg Bencsik Flóra értékesítési és marketingvezetőtől.

A gyermekek számára kínált fejlesztő és mozgásszervi terápiás – 10, 20 és 30 alkalomból álló – kezeléseket komoly tapasztalattal rendelkező szakorvossal, a méltán Európa-hírű Pető Intézetben végzett konduktorral, gyógytornásszal, gyógymasszőrökkel és a legkorszerűbb terápiás eszközökkel valósítják meg. A kehidai magas kéntartalmú, magnéziumban, kalciumban és hidrogénkarbonátokban gazdag gyógyvízre épülő gyermekterápia komoly esélyt jelent a javulásra– mondta Bencsik Flóra.

A gyerekek megérkezése előtt egy 20 kérdésből álló kérdőívet küldenek el a szülőknek.

A kérdéseikre adott válaszokból alaposan felkészülhetnek a gyermekek fogadására, feltérképezhetik állapotukat, étkezési és alvási szokásaikat, meglévő allergiás hajlamaikat.

Az első nap egy alapos orvosi vizsgálattal kezdődik. A magas kéntartalmú gyógyvízben

végzett vízi torna során kilazulnak a spasztikus izmok, így sokkal hatékonyabb lesz a „szárazföldi” konduktív terápia. Egy tíz alkalomból álló kezelés öt nap alatt is elvégezhető, ugyanis a gyerekek többsége napi két kezelést is boldogan „elvisel”. Akadnak „bejárós” környékbeli családok, akik az egyes kezelések idejére járnak a Kehida Termálba. Nekik hétfőn és péntekenként tartanak csoportos vízi tornát, s utána egyéni konduktív foglalkozást.

2013 óra körülbelül 120 gyermeket fogadtak. A gyerekek átlagosan 20 kezelést

kaptak, és nagyon látványos volt a fejlődésük, állapotuk javulása. A központi idegrendszeri sérült CP-s, ICP-s, spasztikus gyermekek izomtónusa lazult. Különböző mértékben javult az ülés, állás, járás és a kézhasználat egyaránt. A terápián részt vevő tíz éven aluli gyermekek ingyen vehetik igénybe a szállást és a félpanziós ellátást.