Meseszép hazai kirándulóhelyek télen

Annak ellenére, hogy a tavaszra még várni kell, hiba lenne szögre akasztani a túrabakancsot, hiszen számos olyan kirándulóhely van itthon, Magyarországon is, amelyet télen is érdemes felkeresni.

Rengeteg olyan csodálatos kirándulóhely van hazánkban, amelyeket akár zord téli időben is érdemes felkeresni. Velem, a Magyar-hegyi tengerszem, Mogyoróhegy,illetve Gemenc csupán néhány ezek közül.

Vas megye északnyugati részén, a Kőszegi-hegység lábánál található Velem. Igazi nyugalom szigete ez a kisközség azoknak, akik szeretnék a város zaját maguk mögött hagyni. Érdemes ellátogatni a közeli Írottkőre is, amely a Dunántúl legmagasabb pontja és kiváló túraútvonalakat tartogat az aktív kikapcsolódást szeretőknek.

Sárospatak környékének csodálatos természeti látnivalója a Megyer-hegyi tengerszem. A hajdani bányaudvart, ahol gabonaőrlők és érczúzók malomköveit bányászták, csapadékvíz töltötte fel és lélegzetelállítóan szép tó keletkezett a helyén. Tanösvény vezet a tóig Sárospatakról, ahol érdemes megnézi a Rákóczi-várat is

A Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb turistacélpontja Mogyoróhegy. Családok számára ideális, a legkisebbek élvezhetik az erdei játszótereket, a téli sportok szerelmeseit sí és szánkópálya várja, de lovaglási és íjászati lehetőség is van.

Kisgyermekes családok és romantikára vágyó szerelmespárok kedvelt kirándulóhelye Gemenc A táj igazi varázsát az erdők és vizek találkozásának csodálatos harmóniája adja. A vadregényes gemenci erdőket szebbnél-szebb rejtett kincseit kisvasúttal a legizgalmasabb átszelni.

 

Fotó: megyerhegy – termeszetvedelem.hu