Megújul Csongrádon a Városi Gyógyfürdő

Csongrádi fürdő

Egymilliárd forintos fejlesztés nyomán megújul Csongrádon a Városi Gyógy- és Strandfürdő, amely várhatóan szeptember-október folyamán nyithat meg. Az itt használt gyógyvíz jótékony hatását negyven év után ismét igazolták a vizsgálatok.

 

Komplex egészségturisztikai kínálattal várja ősztől vendégeit a csongrádi gyógy- és strandfürdő, amely egy most zajló egymilliárdos fejlesztés nyomán teljesen megújul. A 32 évvel ezelőtti átadása óta jelentősebb fejlesztés nem történt a létesítményben, így az korszerűtlenné vált, felújítása tehát időszerű.

Érdekesség, hogy a csongrádi fürdő vize már több mint 40 évvel ezelőtt gyógyvízminősítést kapott, időközben azonban elveszítette ezt a címet, ezért az önkormányzat felújíttatta a termálkutat, hogy az nagyobb hozammal, magasabb hőfokú vizet adjon. Az új vizsgálatok igazolták a víz jótékony hatását, így 2014-től újból engedélyezték a gyógyvíz elnevezés használatát.

Az 500 milliós uniós támogatással zajló beruházás egyaránt tartalmaz gyógyturisztikai, sport-, wellness- és élményfunkciókat, ezáltal jelentősen növekedhet Csongrád megye egyik legzöldebb kisvárosának turisztikai vonzereje, és egyúttal új lehetőségek nyílnak meg a gyógyulni, felüdülni vágyó helyi lakosság előtt is.

A projekt során felújítják a központi épületet, a termálmedencét, a wellness- és a gyógyászati részleget. Megoldódik a tanmedence lefedése, bővül az öltözők kapacitása, valamint egy 40 férőhelyes önkiszolgáló éttermet is kialakítanak. Felújítják az 50 méteres úszómedencét, és megépül egy 420 négyzetméteres külső termálmedence élményelemekkel, továbbá egy szabadtéri vízi csúszda. Megszépül a meglévő gyermekpancsoló, a szabadtéri színpad és a fürdő parkja is. A látogatók kényelmét szolgálja a 100 férőhelyes új kerékpártároló. A fedett részleg fűtéséről – megújuló energia felhasználásával – az elfolyó termálvíz hővisszanyerésével gondoskodnak majd.

fotó: termalfurdo.net