Major Veronika köszöntője

MajorVeronika

Kedves Olvasó!

1997-ben születtem Keszthelyen, és azóta is ebben a csodaszép városban élek. 2009-ben kezdtem el sportolni, méghozzá bizonyos értelemben „váratlanul”, ugyanis az egyik unokatestvérem, Sándor István ellátogatott a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub egyik edzésére, és utána szólt nekem, hogy a sportlövészetet mindenképpen ki kell próbálnom, mert annyira jó és annyira érdekes. Mi Istvánnal együtt nőttünk fel, ő olyan a számomra, mintha az ikertestvérem volna.

A következő edzésre már vele mentem.  A legelső alkalommal magával ragadott az edzések hangulata, jó volt a társaság, nagyon jól éreztük magunkat együtt. Persze az edzések nem a szórakozásról szóltak, hanem a kemény munkáról. 

Ennek köszönhetően 2010-ben már futócélt lőttem, és Keczeli Zoltán vezetőedző kezdett el foglalkozni velem. Hálával tartozom neki azért, hogy abban az évben már országos bajnoki címet nyertem. A futócéllövészet mellett pisztollyal is lövök, egészen pontosan légpisztollyal és sportpisztollyal, utóbbival tavaly kvótát szereztem az idei tokiói olimpiára. Sorban jöttek egymás után az országos bajnoki címek, illetve a külföldi eredmények. 2012-ben voltam az első világbajnokságomon. Ettől kezdve nem volt megállás, verseny versenyt követett, 2013-ban junior Európa-bajnok lettem. Futócéllövészetben és pisztolylövészetben, junior és felnőtt korcsoportban tíz Európa- és négy világbajnoki címem van, sportpisztollyal pedig döntős világcsúcsot tartok.

Junior korom óta többször elnyertem már, tavaly és tavalyelőtt pedig a felnőttek között is megkaptam a Zala megye legjobb sportolója címet, amit igen nagy megtiszteltetésnek tartok.

Nekem Keszthely a „fővárosom”, és a Balaton a mindenem. Igen szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a gyönyörű városban élhetek, ahol ezernyi látnivaló várja az idelátogatókat.  Keszthely egy olyan fontos helyszíne az életemnek, amit soha nem tudnék elengedni. Nem lehet véletlen, hogy a külföldi turisták is annyira kedvelik. 

A legtöbb szabadidőmet a keszthelyi barátaim társaságában töltöm, a Balatont pedig minden évszakban imádjuk! Kedvenc kikapcsolódásom a biciklizés a Balaton-parton. Remélem, hogy a Zala megyei magazint örömmel lapozgatják!

Major Veronika sportlövő, 

többszörös junior Európa- és világbajnok,

egyszeres felnőtt Európa-bajnok