Legoland nyílik Nyíregyházán

Lególand

Közel tízmilliárdos költséggel épül meg a magyar Legoland Nyíregyházán 2020-ig. A hírt a város polgármestere, Kovács Ferenc Facebook-oldalán jelentette be.

A kormány döntésének értelmében 2020-ra megépítjük Magyarország legkülönlegesebb turisztikai attrakcióját Nyíregyházán. Hazánk egyik legjelentősebb beruházása jön létre városunkban 9,5 milliárd forintból. Európában Berlin, Oberhausen, Isztanbul és Manchester után Nyíregyházán épül meg ez a különleges élménypark. Kérem, osszák meg, hogy Nyíregyháza és a nyíregyháziak sikere mindenkihez eljusson – fogalmazott Facebook-posztjában a megyeszékhely vezetője.

A nyiregyhaz.hu oldalon Tarczy Gyula írt arról, hogy a Magyar Közlönyben megjelent 1092/2017. számú kormányhatározat szerint 102 milliárd forintból fejlesztik a térség turizmusát, mely összegből 49 projektet támogatnak. Nyíregyháza a támogatás eredményeként kiemelt turisztikai célponttá válhat.

Az élményturizmust nagyban erősítő, a határozatban 9,5 milliárd forintos előirányzattal szereplő tétel a Legoland Discovery Center létrehozása a város környékén.

fotó: Kovács Ferenc/Facebook