Komplex turisztikai fejlesztés indul Kiskunhalason

Kiskunhalas

Régen tervezett beruházáshoz foghatnak hozzá Kiskunhalason: megvalósul a Csetényi park komplex turisztikai fejlesztése. Megújul, rekreációs és élményparkká alakul a terület, ahol egyebek mellett kalandpark, csónakázótó és kültéri fitneszpark is létesül.

Pozitív elbírálásban részesült Kiskunhalas gyógyhelyfejlesztési pályázata Bük, Gyula, Mezőkövesd és Sopron mellett. A több mint húsz beérkezett pályázat közül csupán ez az öt kapott támogatást – tájékoztatott a Bács-Kiskun megyei önkormányzat. A Csetényi park komplex turisztikai fejlesztése a park teljes megújulását, rekreációs és élményparkká alakítását foglalja magában: a tervek szerint kalandpark, csónakázótó, látogatóközpont, kültéri fitneszpark, étterem, futópálya létesül, és kisvonat is várja majd a látogatókat. A beruházás részeként a Semmelweis téren információs táblákat helyeznek ki, lesznek új parkolók, s ebből a 876,6 millió forintos forrásból jön létre a sporthírességek fala is a Bundzsák Dezső Sportközpontban.

Kiskunhalas Város Önkormányzata komoly hangsúlyt helyez a gyógyvízre, mint természetes gyógytényezőre alapozott turisztikai fejlesztésre. Ennek érdekében átfogó turisztikai stratégiai tervet valósít meg, amelynek része volt a víz gyógyvízzé, a fürdő gyógyfürdővé, valamint a település gyógyhellyé minősítésének megszerzése a közelmúltban. A város gyógyhelyfejlesztési stratégiájában azt a célt tűzte ki, hogy a szezont meghosszabbító, egész évben igénybe vehető, piacképes turisztikai szolgáltatások, attrakciók jöjjenek létre, amelyek a gyógyfürdő vonzerejére építve, azt kiegészítve komplex élményszerzést szolgálnak. A tervezett látványos és turistacsalogató fejlesztések kiegészítik a gyógyfürdő meglévő kínálatát. Ennek köszönhetően várhatóan több turista hosszabb ideig marad a városban, a szezon kibővül, és a turisták többet költenek. Megerősödik Kiskunhalas egyedi gyógy- és egészségturisztikai profilja, a beruházások munkahelyeket teremtenek, és üzleti lehetőséget, bevételeket hoznak a helyi vállalkozásoknak.

Fotó: Bács-Kiskun megyei önkormányzat