Költözik és félezer új munkahelyet teremt a Cornexi Food

Cornexi

Enyingről Fehérvárra telepíti át a termelést a Cornexi Food Kft. A cég a tervezett kapacitásbővítésnek köszönhetően legalább félszáz új munkahelyet is szeretne teremteni. A tradicionálisan müzli termékeket gyártó vállalat 2009-ben új tulajdonosokkal indította újra a termelését. 

A Cornexi Magyarország egyik legnagyobb müzli- és müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként lett ismert az 1990-es év második felétől. A cég 2008-ra működésképtelenné vált, az egyes vállalatokat felszámolták, illetve értékesítették. 2009-ben magyar befektetők vásárolták meg az enyingi gyártótelepet és a termelőeszközöket, illetve a Cornexi márkanév tulajdonjogát. A befektetők az elmúlt néhány évben újraszervezték és stabilizálták a vállalat működését. A cég jelenleg éves szinten mintegy 960 millió forintos árbevétellel rendelkezik, 45 embernek ad munkát, s különböző gabonapelyheket és müzliszeleteket gyárt a hazai piacra, nemcsak Cornexi márkanév alatt.

Az idei üzleti évben a vállalat terve a Cornexi márka újrapozicionálása és a gyártókapacitások összevonása, fejlesztése. A cég termelése Enyingről a székesfehérvári Alba Ipari Zónába költözik egy 8000 négyzetméteres, saját tulajdonú gyárcsarnokba, ahol a kezdeti időszakban mintegy 3000 négyzetmétert vesznek birtokba. Tenk Tamás cégvezető elmondta, hogy a székhelyváltással párhuzamosan a gyártókapacitás is bővülni fog az év második felére, ezáltal a foglalkoztatottak létszáma elérheti a 100 főt. A beruházások összértéke meghaladja a 600 millió forintot. A Cornexi termékek disztribúcióját a vállalat saját csapata végzi, az idei évtől az értékesítési pontok jelentős növelése az elsődleges cél. A gyártás során a cég arra törekszik, hogy termékeiben a fogyasztók számára hasznos élettani összetevőket tartalmazó alapanyagokat dolgozzon fel. A Cornexi kínálatában – számos gabonapehely mellett – megtalálhatóak a magas rosttartalmú, a hozzáadott cukor nélküli, valamint az új generációs cukorral, palatinose-zal készült müzliszeletek, ahogyan a mézzel dúsított zabszeletek is.

fotó: szekesfehervar.hu