Kedves Olvasó!

Péter Szabó Szilvia

Nem éltem hosszú ideig Gödöllőn, mert a magánéletem úgy alakult, hogy el kellett jönnöm, de nagyon szerettem és ma is szeretem a várost. Pest megye Szentendréjének tartom, külön kis világnak láttam mindig, amelynek a szellemisége is sajátos, egyedi. Talán a Grassalkovich-kastély sugallja ezt az érzést, Erzsébet királyné, Sisi kastélya, amelyhez a történelem adja a hátteret. Gyakran meglátogatom a várost, a kastélyt, izgat Sisi személyisége, a „nyomai”. 

Nyugalmas az élet Gödöllőn, de ha szeretne kimozdulni az ember, bőven talál kedves helyet, ahová beülhet, lehet válogatni az éttermek, kávézók között. Nagyon vonzó volt számomra, hogy nem a zajos-füstös Budapesten lakom, mégis rövid idő alatt a fővárosban lehetek, ha arra vágyom, vagy a munkám oda szólít.

Hatással volt rám, és a munkámban is valahogy mindig vissza-visszatér a város. Még ott éltem, amikor a Nox együttes Ragyogás turnéjának egyik állomása Gödöllő volt. További kedves emlék, hogy annak idején, még a Nox indulásakor készítettünk egy kisfilmet, melyet ott forgattunk egy erdőben. Érdekes kötődés az is, hogy az előző kiskutyámat ott fogadtam örökbe. A kutyamenhelyek, kutyamentő egyesületek minden évben tartanak egy kiemelt napot, ott pillantottam meg, nem volt más gazdajelölt, és nekem azonnal megtetszett.

Életem mostani időszakában nem nagyon tudok csavarogni, nem a pihenésről szólnak a napjaim. Nyáron sok a munka, rengeteget turnézunk itthon és a határon túl, s ezt végtelenül szeretem. Az augusztus különösen „koncertgazdag” minden évben. Nemrégiben tartottunk egy „Noxtalgia hetet”. Hatrészes minisorozatot, videoblogot készítettünk, amelyben bemutattuk a Nox történetét. Kis meglepetéseket, apró szösszeneteket, sztorikat tettünk bele, és természetesen arról is szó esett, miért is ért véget a történetünk olyan hirtelen.

Ennek a sorozatnak a befejező momentumaként jelent meg egy vadonatúj videoklip. Egy régi Nox-dalból, a Túl a varázshegyen címűből készítettük.

Év végére, jövő év elejére újabb meglepetéssel készülünk a rajongóknak. Most nyáron csak rövidebb kikapcsolódásra jut idő, megyünk majd hármasban a Balatonra, és talán ősszel egy kis pótnyaralás is belefér.

Péter Szabó Szilvia

énekesnő,

a Nox együttes (2001‒2009) tagja