Kalocsa volt a házigazdája a Garabó Fesztiválnak

Kalocsa

A régi idők vásári hangulatát idéző Garabó Fesztivál hagyományos programja Bács-Kiskun megyének. A megyeszékhelyen több alkalommal is sikeresen szereplő rendezvénynek ez alkalommal – június 26-án – Kalocsa adott otthont. 

A Bács-Kiskun megyei Garabó Fesztivál három pillére: a helyi termék, a megyei érték és a térségi turisztika. A régi idők vásári hangulatát idézik a kézműves mesterek, a hagyományőrzők, a kistermelői élelmiszerek, a tájjellegű ételek, az ízes kóstolók, a népi játékok, a gyermek- és a kulturális programok. Ezekhez társul a Bács-Kiskun Megyei Értéktár kiállítása, valamint a helyi TDM szervezésében a térség turisztikai kínálatának bemutatása.

A Garabó vásárban bemutatkoztak a megye legjobb borai. A sétálóutcában a 2015. évi legjobb minősítést szerzett borokat lehet megkóstolni. A standnál a pincészetek és a borász szakma képviselőivel nyílt lehetőség a találkozásra.

Kalocsa térségét több túraútvonal is érinti, például az EuroVelo 6, a Magyar Zarándokút és a Borok Útja lovas útvonal. A helyi turisztikai szervezet jóvoltából mindhárom tematikus útvonal bemutatkozott ezúttal. A turisták Kalocsa – Szakmár – Szelidi-tó – Dunapataj – Ordas – Géderlak – Dunaszentbenedek – Uszód – Kalocsa útvonalon érkeznek a Garabó Fesztivál helyszínére.

A rendezvény sikere érdekében a Bács-Kiskun Megyei Értéktár, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága, a Kalocsa és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft., valamint kézművesek és gasztronómiai szervezetek fogtak össze.

fotó: Vida Tünde