Ismét Természet Operaháza a Tisza-tavi Fesztiválon

Tisza-tó

Túrákkal egybekötött minikoncert és operajóga is lesz a Tisza-tavi fesztiválon. A negyedik alkalommal megrendezett eseménynek, amely a környéken élőket és a turistákat is várja, elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása.

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is lesznek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon, amelyet július 28. és 30. között rendeznek. A programok egy részét egy kerékpártúra-útvonalra fűzik fel, máskor pedig csónakkal érhetik el a nézők a koncerthelyszíneket.

A szervezők az eseménysorozat szolnoki sajtótájékoztatóján elmondták, hogy különleges operajógával indul a program a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház zenekara és a kibővített szolnoki Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével. A TO’pera elnevezésű koncerten mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Nyári Zoltán tenor és Báll Dávid zongoraművész lép majd színpadra.
A második napon 67 kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek − például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása − várják a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István, a király című rockopera dalai hangzanak el, míg Tiszaszőlősön a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget.
A fesztivál harmadik napján, a Boat D’Operán a koncerteket a víz partján, illetve a vízen tartják, a minikoncertek helyszíneire csónakkal lehet eljutni. A szereplők között lesznek a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes-vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.

Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, az esemény védnöke szerint a Tisza-tó még mindig nem szerepel méltó helyen Magyarország turisztikai térképén, és minden eszközzel segíteni kell a vendégszám növelését. A vendégeken túl a tó környékén élőknek is jelentős esemény a fesztivál, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap is támogat.

fotó: http://gyereatiszatora.blog.hu