Ismét sikeres volt a paksi Puttonyos Fesztivál

Paks

A zenét és gasztronómiát ötvözi a paksi Sárgödör tér immár hagyományos őszi programja, a Puttonyos Fesztivál. A város szívébe ékelődött pincefaluban a Halott Pénz együttes adott fergeteges koncertet. 

Ha szeptember, akkor Puttonyos Fesztivál a paksi Sárgödör téren. A rendezvény a zenére és a gasztronómiára épít, hagyományos étele a tócsni, amely mellé paksi borok közül válogathattak a fesztiválozók.

Az év szinte minden időszakára kínál programot a paksi Sárgödör téren a KBP Produkció. Őszi programjukat, a Puttonyos Fesztivált ötödik alkalommal rendezték meg. Az idei fesztiválon is sikerült eltalálni a közönség igényét: az esős időjárás ellenére zsúfolásig telt a Sárgödör tér.

Kovács Kristóf főszervező azt mondta, szívesen adnak lehetőséget helyi zenekaroknak, még be nem futott együtteseknek is a bemutatkozásra. Így kapott meghívást a programra egy paksi duó, a Nightfall Station, illetve a Szeder zenekar.

A hazai élvonalban szereplő Halott Pénz este kilenckor lépett színpadra. Koncertjük nemcsak hangzás, hanem látvány tekintetében is kiemelkedő volt. A fesztivál szervezője elárulta, hogy amióta a nagy fesztiválok elmaradhatatlan résztvevője az együttes, Tolna megyében a paksi volt az első fellépésük.

A környék pálinkái mellett paksi borok közül válogathatott a közel háromezer vendég.

Fotó: KBP Produkció