Iparfejlesztés Pécsett: 600 millió forintból épül új csarnok a befektetők számára

Pécsi ipari park

Csaknem 600 millió forintos beruházással kétezer négyzetméteres üzemcsarnok épül a Pécsi Ipari Parkban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházás keretében egy 2000 négyzetméter hasznos alapterületű, bérbe vehető csarnokot hoznak létre.

A közelmúltban írták alá annak a projektnek a támogatási szerződését, amely Pécs iparfejlesztését szolgálja azzal, hogy egy kétezer négyzetméteres, hat méter belmagasságú, szekcionálható, könnyűszerkezetes üzemcsarnokot építenek az ipari termeléshez szükséges közművekkel a Pécsi Ipari Parkban. A csarnokhoz 250 méter hosszúságú bekötőút is épül.
Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek beszélt arról, hogy a létesítményt úgy alakítják ki, hogy akár két termelővállalat is folytathassa benne − egymástól elválasztva − munkát. A kivitelezés várhatóan az év második felében indul, és 2017 végére be is fejeződik. Már a munkálatok alatt pályázatot írnak ki az üzemcsarnok hasznosítására.
A gazdasági szereplők jelentős része keres bérelhető ingatlanokat – vélekedett a képviselő, aki szerint a csarnokba települő cég vagy cégek legkevesebb száz új munkahelyet teremtenek majd.
− Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását és a befektetők városba vonzását – fogalmazott Csizi Péter, aki azt is elmondta, hogy a „régi ipari park” néven is emlegetett 131 hektáros területen működő 46 vállalat csaknem 1500 embernek biztosít megélhetést. A Pécsi Ipari Parkot üzemeltető – teljes mértékben önkormányzati tulajdonú – Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a szóban forgó területen található, a cég százszázalékos tulajdonában lévő 6600 négyezetméter területű üzemcsarnok és ingatlan bérbeadásából 2015-ben és 2016-ban évente mintegy 80-85 millió forintos bevételt realizált – válaszolta a társaság az MTI kérdésére.

Fotó: raktar.info