Igazi élményeket kínál minden korosztálynak a Zalakarosi Fürdő

Zalakarosi fürdő


A több mint fél évszázados szakmai tapasztalat és az elkötelezettség a magyar fürdőkultúra hagyományainak a megőrzésére és továbbfejlesztésére garanciát jelent a vendégek magas színvonalú kiszolgálására. Cziráki Lászlóval, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

− Úgy hírlik, a 2018-as különleges év volt a fürdő történetében…

− Valóban, a gyógyfürdővé minősítésünk kerek jubileuma alkalmából meghirdettük az „Egészség évét”, amelynek középpontjában az egészséges élet és rehabilitáció áll. A projekten egészség-nagykövetünkkel, Európa szépével, Laky Zsuzsával dolgozunk együtt. Csatlakoztunk a város idei programjához, kerékpártárolókat alakítottunk ki, és bevezettünk egy kedvezményes go bike belépőt és go bike masszázsprogramot a bringásoknak. A Zalakarosi Fürdő lett az első hazai kerékpárosbarát fürdő.

− Milyen eredményekkel zárták a múlt évet?

− A vendégszám elérte a 650 ezret. Ez közel 5 százalékkal több, mint a 2017-es évben. Az árbevétel 10 százalékkal nőtt, s meghaladta az 1,8 milliárd forintot. A kereslet átalakult, 14 százalékkal több komplex jegyet adtunk el.

Az eredményeket az elmúlt évek fejlesztéseinek, a megújult marketingnek és a Park Inn Hotel megnyitásának tulajdonítjuk.

− Jelenleg melyek a fürdő legizgalmasabb attrakciói?

− Minden korosztályt ki tudunk szolgálni. A nyári főszezonban 33 medencével üzemelünk. A teljesség igénye nélkül sorolom: vannak fedett gyógy- és termálvizes medencéink, nemsokára lesz sós vizű is. A családi szaunát a gyerekek is használhatják, a vízi világ rendkívül változatos, az óriáscsúszdán akár 70 km/órás sebességgel is csúszhatnak a fürdőzők.

− Milyen további fejlesztések vannak napirenden?

− A tulajdonos 2018. év végén elfogadta a hétéves, középtávú stratégiai elképzeléseinket. Ennek első elemeként megkezdtük a Gyógycentrum és Gyógykert felújítását, ami idén nyárra elkészül, év végére pedig egy exkluzív szaunavilág várja a vendégeinket, amelynek létrehozására a Kisfaludy Turisztikai Program keretében 100 millió forintot nyertünk. Komoly műszaki kihívás a Termáltó rehabilitációja, amit a tulajdonos önkormányzattal együtt a nyári szezon előtt szeretnénk befejezni, akárcsak a gyógyvizes víztározónk, valamint a Fürdő Hotel felújítását. Hétéves stratégiai terveink között szerepel az élményfürdő bővítése, egy új junior vízi világ és egy ötcsillagos kemping építése, valamint a beléptetőrendszer modernizálása. A városvezetés folyamatosan fejleszti, bővíti Zalakaros turisztikai kínálatát, s ehhez mi is igyekszünk hozzájárulni. A város új szlogenje, a „Meríts erőt a természet csodáiból” a gyógyvíz mellett utal a zalakarosi gasztronómiára, a jó borokra és a csodálatos természeti környezetre is.