Hévízen idén is folytatódnak a beruházások

Hévíz


A hazai és külföldi vendégek körében egyaránt népszerű fürdővárosban idén sem maradnak el a települést még vonzóbbá, még hangulatosabbá tevő fejlesztések. A már zajló munkálatokról, illetve a közeljövő terveiről Papp Gábor polgármester adott rövid összefoglalót a Zala megyei magazin olvasói számára.

Bár az előző esztendő is meghatározó munkákkal telt a városban, Hévíz 2020-ban is tovább igazít a város arculatán, lehetőségein. 

Papp Gábor polgármestertől megtudtuk, hogy tavaly átadhatták a „föld alatt” és föld felett is átalakított, megújított, azóta Közterület-megújítási Nívódíjjal is jutalmazott Széchenyi utcát, amelyet a város vezetése Hévíz fő ütőerének nevez. Az utcában kicserélték a víz- és gázvezetékeket, föld alá kerültek az elektromos kábelek, megtörtént a teljes útburkolatcsere. Sétányszerűvé alakították és elegáns burkolattal látták el a járdákat, fákkal, cserjékkel és virágokkal ültették be a járda melletti területeket. E nagy lélegzetű, több mint egymilliárd forintos fejlesztés mellett számos más beruházás is elkezdődött, melyeknek babérjait idén aratják le, de ebben az évben mindezeken felül is további komoly feladatok várnak a városvezetésre.

Idén megkezdődhet a Hévíz‒Balaton Airport 6,6 milliárd forintos fejlesztése, az autóbusz-pályaudvar kitelepítése és az új megépítése, valamint a Kölcsey utca teljes rehabilitációja, de teljesen megújul és átformálódik maga a belváros is. 

Folytatódik a tóvédelmi program – mondta a polgármester –,  új arculatot kap a termelői piac, és felépül Hévíz új sportcsarnoka. Mindezek mellett befejeződik a Festetics sétány kialakítása, aminek folytatásaként elkészül az egész tavat körülölelő Schulhof sétány.

Felújítják a Szabó Lőrinc utcát, ahol játszótér és grund épül, az iskolában pedig műanyag borítású sportpálya építését tervezik. Jelentős tételeket szeretnének út- és közműfejlesztésre fordítani. A Széchenyi utcában további parkolóhelyeket alakítanak ki. Ehhez kapcsolódó hír, hogy korszerű technológiával szeretnék megoldani a fizetős parkolást a városban. Amennyiben ez utóbbi megvalósul, hazai viszonylatban példaként is szolgálhatnak, ugyanis a kiépítendő rendszert Magyarországon még sehol nem alkalmazzák. 

A tavaly elkezdett térfigyelő-rendszer bővítése szintén 2020-ban fejeződik be. Az önkormányzat a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára különleges kiadvánnyal készül. Végezetül Papp Gábor beszámolt arról is, hogy az év eleje óta Giro-lázban ég a város, hiszen Hévíz részhajrá színtere lesz Európa egyik legnagyobb kerékpáros körversenye hazai szakaszának.