Heves városa stabil fejlődési pályára állt

heves

A város központi szerepet tölt be a térségben, ugyanis mind intézményi, mind gazdasági és közlekedési szempontból a régió meghatározó települése. Ezért is fontos, hogy minden olyan területen előre tudjanak lépni, amely segítheti a város térségben betöltött központi szerepét.

Az elmúlt negyven év legsikeresebb pályázati időszakát zárta és nyitja is egyben Heves, hiszen számos program befejeződött, de sokat csak most indítanak. Több mint kilencezer hektár a város külterülete, és annak javarésze mezőgazdasági művelés alatt áll, 1500 hektár gyümölcsösként, tehát elmondható, hogy a mezőgazdaság a mai napig jellemző Hevesre – tudtuk meg Sveiczer Sándor polgármestertől.

Jóllehet az ipari tevékenység, a kereskedelmi és a szolgáltatási szektor még nem veheti fel a versenyt az agráriummal, de a városvezetés igyekszik előrelépni e területeken is, mindenekelőtt a TOP kínálta pályázati lehetőségekkel élve. Egy tízhektáros ipari park létrehozására 980 millió forintot nyertek, amely jelenleg a tervezési szakaszban van. Befektetői érdeklődés már most mutatkozik.

Ugyancsak pályázati forrásokból újul meg a Halász-kastély, amely Kő Pál szobrászművész állandó kiállításának is helyszíne lesz. Új helyre költözik a sakkmúzeum, továbbá hamarosan megkezdődik a városi uszoda építése.

Kerékpárút épül, indul a szennyvíztelep fejlesztése, tovább szépülhetnek az óvodák, iskolák, ahol belső felújítások valósulhatnak meg. Beépítésre kerül a Sportcsarnok melletti terület. Itt teniszpályák, futópálya, gördeszka-pálya és szabadtéri fitneszpályák épülnek. Folytatódnak az energiahatékonysági fejlesztések, indul az újtelepi orvosi rendelő felújítása, a Sportcsarnok napelemes rendszerének kiépítése. Sveiczer Sándor elmondta, hogy a település mindig is járásközpont volt, az utóbbi években azonban sikerült erősíteniük ebbéli szerepüket a kormányablakkal, a szakrendelő felújításával, a város arculatának korszerűsítésével, a közintézmények felújításával, valamint a járásközponthoz méltó, nagyszabású szabadidős programok megvalósításával. A környező falvakból egyre többen járnak be Hevesre, nem csupán az ügyeiket intézni vagy a szakrendelőbe.

A városvezetés bízik abban, hogy egyre több fiatal itt tervezi a jövőjét, a családalapítást. Ezért is jelölte meg az önkormányzat megvalósítandó céljai között az oktatási intézmények bővítését, a munkahelyek számának növelését, az ipari park fejlesztését és a meglévő vállalkozások támogatását. Végezetül a polgármester elismerően szólt a hevesi sportéletről – a HSE több szakosztálya is jól szerepel a különböző országos bajnokságokban –, a nyári rendezvények közül pedig megemlítette, hogy június 17-én a városban rendezik meg a Nemzeti Vágta megyei futamát, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.