Hétszázmilliós fejlesztés a Mohácsi Kórházban

Csaknem hétszázmillió forintból újították fel a Mohácsi Kórház rehabilitációs részlegét. Az európai uniós forrásból finanszírozott beruházás javítja a térség lakóinak a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését. A Mohácsi Kórház immáron a régió mozgásszervi rehabilitációs centrumaként végezheti tevékenységét

 

A Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban nevű, a regionális operatív program keretébe tartozó projekt a térség egyik legjelentősebb egészségügyi nagyberuházása. A több város tucatnyi intézményét bekapcsoló nagyszabású fejlesztésre összesen mintegy 4,3 milliárd forintnyi uniós és magyar költségvetési pénz állt rendelkezésre. A cél a rehabilitációs ellátások színvonalának emelése és ezen keresztül az itt élők egészségügyi állapotának, életminőségének javítása.

Az beruházás során új épületbe költözött a mozgásszervi rehabilitációs osztály, melyben a korábbinál magasabb színvonalon és kényelemben történhet a betegellátás, az eszközpark és az informatikai rendszer fejlesztése pedig a dolgozók számára könnyíti meg a munkát.

Az új épület megfelel minden előírásnak – legyen szó akár az akadálymentesítésről, akár a kórház számítógépes rendszerét kiszolgáló gerinchálózat átviteli sebességéről. A fekvő betegek számára 45 ágy áll rendelkezésre.

Az átadott mozgásszervi rehabilitációs osztály segítségével javul a térség lakóinak a magas színvonalú egészségügyi ellátáshoz való hozzáférése, megfelelő környezetet teremtve a gyógyításhoz és gyógyuláshoz is egyaránt.