Hazánk egyik legszebb főtere a hajdúböszörményi

Kiss Attila polgármester méltán büszke Hajdúböszörmény új főterére, amely 1,4 milliárd forintból épült. Nem csoda, hogy helyi lakosnak és turistának lenni egyaránt jó.

 –       Sokak szerint ez az ország egyik legszebb tere…
–       Valóban úgy hírlik, sokakat ámulatba ejt. Míg korábban nagy forgalom haladt keresztül ezen a téren, addig ma csak egy sávban közlekedhetnek itt a járművek. Sok zöldterület nyugtatja a szemet. Nagy örömömre szolgál, hogy a főtér a közösségeké lett. Szökőkutak, padok, hangulatos kis „sarkok” várják a pihenni, feltöltődni, beszélgetni vágyókat. A tér ráadásul olyan nagy, hogy egyszerre akár több rendezvénynek is helyszíne lehet. A gimnázium előtti területen tartott rendhagyó irodalomórákon részt vevő diákok nem zavarják a művelődési központ előtt gyülekező helyi néptáncegyüttest, és fordítva.

–       „Jó itt fiatalnak lenni” – hirdeti a város a honlapján. Miért jó?
–       Azt is szívesen hangoztatjuk, hogy Hajdúböszörmény a gyermekek városa. Nálunk egy fiatal a bölcsődétől akár az egyetemig megtalálhatja a számára megfelelő képzési formát, hiszen a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kara Hajdúböszörményben található. Három középiskolánk van, de a legkisebbekre is gondolunk: építettünk egy olyan játszóteret, amelynek a tervezésébe a gyerekeket is bevontuk. Több száz gyereket kérdeztünk meg arról, hogy milyen játékelemeket látnának a legszívesebben, sőt, a logótervezésbe is bevontuk őket, és a játszótér nevét is ők találták ki: Palinta. Szeretnénk a vállalkozásokat is arra buzdítani, hogy nyissanak a kicsik felé. Jutalmazni fogjuk azokat, akik a leginkább gyerekbarát szolgáltatást alakítják ki, legyen szó étteremről vagy fodrászatról.

–       Mi jellemző a turizmusra?
–       Szép fürdőnk, amely a Bocskai Gyógyvizet használja, sok turistát vonz. De komoly fejlesztési tervekkel rendelkezünk a jövőre nézve is. Új élménymedencét szeretnénk építeni, és három strandröplabda-pálya létrehozását is tervezzük. Hajdúböszörménynek csupán egyetlen szállodája van, de kempinggel is rendelkezünk, amely a magyarokon kívül a lengyel, a holland, a német és a szlovák turisták körében igen népszerű, és áprilistól októberig teltházzal üzemel. A számos rendezvénynek helyet adó Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont területén pedig szeptemberben adunk át egy ifjúsági szállót.