Harminc koncert, harminc borász az idei Rozé, Rizling és Jazz Napokon

Veszprém

Napi három koncerttel, balatoni borokkal, kézműves ételekkel várja a látogatókat a Rozé, Rizling és Jazz Napok július 7-től tíz napon át Veszprémben. A program a VeszprémFest kísérőrendezvénye. 

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató elmondta, hogy a fesztivált hét évvel ezelőtt egy helyieket megszólító ingyenes rendezvénynek szánták, mára azonban a látogatóknak közel fele nem helybéli, ami azt bizonyítja, hogy komoly vonzerőt jelent a turisták számára is.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvénye, július 7-től 16-ig várja a dzsessz kedvelőit magyar előadókkal a veszprémi Óváros téren. Elsősorban a vokális dzsessz fiatal, pályakezdő képviselőit hallhatja majd a közönség.

A fesztivál nyitónapján Kökény Attila, július 10-én Karácsony János, július 14-én Zséda, a zárónapon Malek Andrea és Tátrai Tibor zenél. Fellép a Gyöngyhalász Latin Zenekar, a Swing-swing és Németh Kyra, akik veszprémi zenészek. Hallhatja a közönség mások mellett Enyedi Sugárkát, Szőke Szandrát, Szőke Nikolettát, Gereben Zitát és Falusi Mariannt – olvasható az MTI közleményében.

A fesztiválra harminc borász hozza el borait, főként a balatoni régióból, vendégként pedig a móri borrégió mutatkozik be. Kézműves sajtokat, sonkát és csokoládét is lehet majd kóstolni az ingyenesen látogatható fesztiválon.

A pezsgő fesztiválnak Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főtere, az Óváros tér ad otthont, ahol is a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket illetve a hazai dzsesszélet fiatal egyéniségeit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók. A Rozé, Rizling és Jazz Napok zenei programjai ingyenesen látogathatók.

Fotó: veszpremfeszt.hu