Harmadszor lesz Piros Lábos Fesztivál Szigetmonostoron

Piros lábas

A korábbinál nagyobb területen, gazdagabb programmal csábítja a látogatókat a Szentendrei-szigetre a Piros Lábos Fesztivál. A kulturális és kulináris program október 8-án várja az érdeklődőket Szigetmonostoron.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg október 8-án, szombaton a Piros Lábos, Nyitott Porták elvnevezésű összművészeti fesztivált Szigetmonostoron. Az egynapos kulturális és kulináris rendezvény célja, hogy ismét látogatókat csaljanak a Szentendrei-szigetre, és örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.

Az első két Piros Lábos Fesztivál alkalmával igazán vendégszerető fogadtatásban volt része a Szigetmonostorra látogatóknak, idén még gazdagabb programkínálattal készülnek a falu lelkes lakói.

A vendégeket sok szeretettel várják a házigazdák a különféle udvarokba: egyebek mellett lesz udvara a levendulának, a kertbarátoknak, az alkotóknak, a helyi termékeknek és persze a meséknek is.

piros lábos

A rendezvény során számos kiállított képben, tárgyban, műalkotásban gyönyörködhetnek az érkezők, akik megismerkedhetnek a katolikus és a református templom titkaival, találkozhatnak Bartók Bélával kicsit másképpen, s beszélgethetnek terapeutákkal, akik különleges módon segítenek felnőtteken és gyerekeken egyaránt. A szomorkásak beülhetnek a mosolysarokba, a csípősebb kedvűek válogathatnak a bolhapiacon és a könyvturkálóban, valamint megkóstolhatják a hely régi-új ínyencségeit. Megtudhatják, melyik vállalkozó kedvű alkotó mit tud kihozni egy porcelánbabából, és vajon hogyan mutat az újrahasznosított anyagból készült báli ruha. A gyerekek simogathatnak háziállatokat, készíthetnek maradandó alkotásokat, sportolhatnak barátaikkal vagy szüleikkel, kipróbálhatják a sütés-főzést és kalandozhatnak a mesék birodalmában. Lesz komoly- és könnyűzene, népzene, jazz és blues, fellépnek fiatalok és idősek: a nagyszínpadon a Cimbaliband, az Eugenia formáció és a Bohemian Betyars koncertje zenél majd.

A fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetes regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. A regisztrációkat 2016. október 5-én 14 óráig várják a www.szigetmonostor.hu oldalon.

fotó: Rosinante *** Stílusos Vidéki Szálloda