Hajrá Debrecen!

A kormány 2010 után elhatározott stadionépítési programjának megfelelően, döntéshozói körökben is megérlelődött a Nagyerdei Stadion fejlesztésének terve, s rövidesen elindult a fejlesztési projekt. Az állami és önkormányzati tulajdonban lévő Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. elkészíttette a szükséges terveket, amelyek alapján 2012 őszén kiírhatták a – teljes körű tervezést és a használatbavételi eljárás lebonyolítását is magában foglaló – kivitelezési és közbeszerzési pályázatot. A közbeszerzési eljárás nyertese, a debreceni székhelyű HUNÉP UniversalZrt. és azÉpker-ServiceZrt. alkotta „Hajrá Debrecen” nevű konzorcium 2013. január 29-én vette át a munkaterületet, hogy a folyamatos tervezést is magában foglaló, tizenöt hónapos átfutási idő alatt egy sok tekintetben egyedi, a város pihenőparkjába simuló, minden igényt kielégítő arénát építsenek a cívisvárosban.
A 12,5 milliárd forint értékű munka 2014. április végén zárult: az 1934-ben átadott Nagyerdei Stadion alakot váltott – immár egy igazi XXI. századi multifunkcionális létesítmény áll a közönségrendelkezésére.
A Nagyerdei Stadion építői egy20 340 nézőt befogadó, a Magyar és az Európai Labdarúgó Szövetség minden kívánalmát teljesítő, a szakma és a nagyközönség köreibenis elismert,impozáns építészeti ésszerkezeti kialakítású, különleges fedésű, eddig egyedülállókiszolgálórendszerekkel felszerelt, minden igényt kielégítő, atömegek kikapcsolódását és szórakozását biztosító létesítményt hoztak létre Debrecen nagymúltú pihenőparkjában.