Hajdúszoboszlón egyedülálló attrakciókkal várják a családokat

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló Kelet-Magyarország meghatározó gyógyturisztikai központja, a fürdő­komplexum évtizedek óta tar­tó fejlesztéseinek köszönhetően korszerű és színvonalas gyógyászati ellátást nyújt, illetve országosan is egyedülálló wellness-szolgáltatásokat kínál. Czeglédi Gyulától, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatójától kértünk interjút.

− Említene néhány, kizárólag Hajdúszoboszlóra jellemző attrakciót?

− Elsőként a speciális gyógykúráinkra hívnám fel az olvasóik figyelmét, melyek egy-egy betegségcsoport −derékfájás, ízületi gyulladás, érrendszeri betegségek stb.− kezelésére szolgálnak.  A hagyományos fürdőgyógyászati ellátás mellett egyedi kezeléseink is vannak, mint például a mofetta, azaz a szén-dioxid szárazfürdő, és a cryoszauna, de a wellness- és fitneszszolgáltatásokban is tudunk egyedit nyújtani. Az Aqua-Palace Élményfürdőben különlegességnek számítanak a privátfürdőink, a gyerekvilág és az álló szörf, a strandon a mediterrán tengerpart, az Aquaparkban pedig az extrém csúszdák.

− 2018 az idegenforgalomban is a családok éve. Erre hogyan, és milyen programokkal készül a fürdőtársaság?   

− Az igazán sokszínű családi programokat a vízi élmények nyújtják fürdőkomplexumunkban. Nálunk minden korosztály egész évben megtalálja a neki megfelelő szolgáltatást.  A családok évében természetesen lesznek családi, valamint gyerekanimációk, utóbbiak a Minimax gyermekstrandon. Idén speciális családi szálláshelyeket alakítunk ki kempingünkben új, korszerű mobilházak üzembe állításával.

− Hajdúszoboszló az egyik zászlóshajója a térségben megvalósuló, mintegy 36 milliárd forint összértékű turisztikai beruházásoknak. E fejlesztésekben miképpen vesz részt a Hungarospa Zrt.?

− A Hungarospa menedzsmentjének két támogatásra javasolt fejlesztési terve is van, melyek célja a régió versenyképességének fokozása. Az első projektünk címe „A strandfürdő minőségi kínálatbővítése új, egyedi élményövezet kialakításával”.  A projekt közvetlen célja a strand szolgáltatáskínálatának bővítése egyedi, újszerű, családbarát élményelemekkel. Már rendelkezünk építési engedéllyel és kiviteli tervekkel, és reményeink szerint 2018-ban megkezdődhet a 1,5 milliárdos beruházás. A másik projektünk címe: „Négy évszakos, aktív élményközpontú attrakció fejlesztése”. A projekt célja az Aqua-Palace Élményfürdő kapacitásának 60 százalékos bővítése. A projekt keretében hat új csúszda épül pihenőterekkel, és az öltözőkapacitás bővítésével. A projekt hozzájárul a szezonalitás mérsékléséhez. A megvalósítás kezdetét 2019 őszére tervezzük. A projekt tervezett költsége kétmilliárd forint, melyhez egymilliárd forint támogatást kaphatunk.

− A Magyar Fürdőszövetség elnökétől kérdezem: miben tudja erősíteni pozícióit a magyarországi turizmus? Vannak-e tartalékok, és ha igen, akkor melyek ezek a területek?

− Magyarország egyik kiváló adottsága, hogy területének kétharmada alatt gyógyvíz található. Az utóbbi évtizedekben számtalan fürdő létesült vagy újult meg. Jelenleg több mint 200 gyógy- és wellnessfürdő áll a hazai és külföldi vendégek rendelkezésére. Meggyőződésem, hogy vannak még kihasználatlan lehetőségek, elsősorban a hagyományos gyógyászatban, és a gyógyvizek betegségeket megelőző szerepét illetően. Jelenleg is számos olyan orvosi kutatás áll rendelkezésre, amely lehetőséget kínál gyógyfürdőink kihasználtságának fokozására. Megkerülhetetlen azonban, hogy az egészségügyi kormányzat ezen a területen minimum 20 százalékkal javítsa a gyógykezelésekhez adott támogatást.