Gyermekáldás és termékenység hete Harkányban

Gyermekáldás

Gyermekvállalást tervező párokat várnak Harkányba május végén, amikor megrendezik a Gyermekáldás hetét. A helyszín nem véletlen: a harkányi gyógyvíz jótékony hatással van a gyermekáldás elősegítésére. 

Szakmai és kulturális programok sora közül választhatnak mindazok, akik május 25-e és 31-e között Harkányba látogatnak. Elsősorban a gyermekvállalást tervezőket várják a Gyermekáldás hetén.

A harkányi gyógyvíz kevésbé ismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Tudományosan bizonyított tény, hogy a harkányi gyógyvízben jelenlévő kénhidrogén fontos szerepet játszik a fogantatás elősegítésében, és a boldogsághormon termelésére ösztönzi a szervezetet. A Gyermekáldás hetének kínálatában ismeretterjesztő előadások és a helyszínen kipróbálható rendhagyó terápiás eljárások is szerepelnek. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház szakmai támogatásával megvalósuló rendezvény fókuszában a helyi gyógyvíz gyermekáldást elősegítő tulajdonságai szerepelnek. A bizonyos nőgyógyászati problémákra és a meddőségre gyakorolt pozitív hatásokról a helyi szakorvosok elismerésre méltó eredményeket tudnak felmutatni.

A színvonalas előadások mellett kiegészítő családi programok, így pünkösdi hagyományőrző nap, táncházak, koncertek, művészet- és zeneterápiás foglalkozások, valamint gyógytorna is színesítik a programot.

A részvételi és regisztrációs lehetőségek hamarosan elérhetők lesznek a Harkányi Gyógyfürdő weboldalán.

fotó: pixabay