Geresdlak újra

Geresdlak

Kedves Pannónia Kincsei! A Kincsvadászatban fedeztem fel a cikket Geresdlakról. Innen jött az ötlet, hogy oda menjünk kirándulni. Nem bántuk meg! Köszönjük!

Megnéztem a falu honlapját, ott is tájékozódtam a látnivalókról. Felhívtam Schulteisz Józsefné Margitot, aki készségesen és lelkesen állt rendelkezésünkre. A megbeszélt helyen és időpontban találkoztunk, és velünk volt egész délután. Először a Német Nemzetiségi Tájházat néztük meg, aztán a Babamúzeumot. Onnan a Nemzetiségi Kézimunka-kiállításhoz, majd  a Mézeskalácsfaluhoz vezetett bennünket.

A legvégén a Nemzetiségi Vállkendő-kiállítás keült sorra. Hihetetlen, hogy a falu lakossága milyen szép példáját mutatja az összefogásnak, a hagyománytiszteletnek és a hagyományőrzésnek! Lelkesek ezek az asszonyok, és persze nagyon ügyesek és kreatívak. Ilyen falu talán nincs is máshol, amelyiknek ennyi múzeuma lenne. A finn lakosság meg külön unikum! Október 10-én lesz a hagyományos Gőzgombóc Fesztivál, ahol ott szeretnénk lenni idén is. Tavaly és tavalyelőtt is voltunk, szuper volt!

Még egyszer köszönöm az ötletet! Ajánlom másnak is!

Dr. Faludiné Kocsis Adrien, Mohács