Gazdag program Keszthelyen a tánc szerelmeseinek

Tánc

A főszezon igen, de a rendezvények sora nem ért véget a Balatonnál. Keszthelyen szeptember 15. és 17. között tizenötödik alkalommal várja a közönséget a Keszthelyi Táncpanoráma. Táncház és fotókiállítás is kíséri a programot.

 

A keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelemeseinek. Az elmúlt évek alatt a patinás város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház és modern balett – műfajban. Idén a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióival, fotókiállítással, tánctanítással és szórakoztató tánctörténeti előadással várja az érdeklődőket szeptember 15. és 17. között a XIV. Keszthelyi Táncpanoráma.

A Bozsik Yvette Társulat a Csizmás kandúrral, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Kalotaszeg című koreográfiával, a Szegedi Kortárs Balett a Carmina Burana című produkciójával érkezik a Balaton Színházba − tájékoztatta a szervező Nemzeti Táncszínház az MTI-t.
Az intézmény idén Lakatos János Tánc és Technológia − Tudomány a művészet mögött, avagy gyertyafénytől a robotokig − című szórakoztató tánctörténeti előadásával, valamint különleges táncházzal érkezik Keszthelyre.
A Fő téren idén Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas kiváló művész és Vincze Zsuzsanna mutatja meg a néptánc alapjait a már hagyományosnak számító táncházban.
Kísérőprogramként Várady Levente a most 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére rendezett fotókiállítását nézhetik meg az érdeklődők. A tárlatot szeptember 29-ig lehet felkeresni.
A rendezvénysorozat a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezése.

fotó: http:www.mnte.hu