Folyamatos fejlesztés és innováció Sárváron

Sárvár

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő folyamatos fejlesztései új lendületet adtak a város és a régió idegenforgalmi fejlődésének. Az elmúlt évek eredményei igazolták, hogy az eredeti elképzelések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: Sárvár az egészségturizmus meghatározó szereplője lett.

A 2002-ben zöldmezős beruházással létrehozott Gyógy- és Wellnessfürdő megnyitása óta a városban az eltöltött vendégéjszakák száma megháromszorozódott, 2016-ban meghaladta a 480 000-t, s ezzel Sárvár az ország ötödik legnépszerűbb hazai desztinációja. Néhány éve a várost hivatalosan is gyógyhellyé minősítették. Gyógyvize kiváló, a fürdőhely természeti környezete igényes, rendezett, levegője tiszta.

A Sárvári Gyógyfürdő Kft. elmúlt 15 évét az egymásra épülő beruházások jellemezték. A kezdeti, elsősorban gyógyászatra pozicionált fürdő kínálatát kiegészítették wellness szolgáltatásokkal, majd 2010-ben család- és gyermekközpontú fürdőszárnnyal bővült a létesítmény, amely jelentős forgalomnövekedést generált. A fejlesztéssel megtörtént a kapacitások összehangolása és optimalizálása. Az elmúlt évben a fürdő vendégforgalma meghaladta a 768 ezer főt. A kínálat olyannyira komplex, hogy időjárástól függetlenül minden generáció megtalálja itt a kedvére való kikapcsolódási és pihenési lehetőséget. A klasszikus fürdőszolgáltatások mellett exkluzív szaunavilág, tradicionális és modern gyógyászati kezelések, közel 100-féle wellness és beauty kezelés, valamint sportpályák és egy erdei drótkötélpályákkal felszerelt kalandpark is várja az ide érkező, feltöltődni vágyó vendégeket.

Mint Vancsura Miklós, a fürdő ügyvezető igazgatója elmondta, a szolgáltatások bővítése és a tudatos fejlesztések mellett a költséghatékony gazdálkodás és az energetikai fejlesztések is hozzájárultak a fürdő gazdaságosságához és a társaság eredményességéhez. A létesítményben − Magyarországon egyedüliként − egy speciális ultraszűrő technológiát alkalmaznak a víz vegyszermentes tisztán tartásához. Nagy hangsúlyt fektetnek a megújuló energiaforrásokra, ezért napkollektor-rendszereket telepítettek, valamint hőszivattyúk segítségével hasznosítják a rendelkezésre álló meleg víz hőjét.

A vendégek érdeklődésének fenntartása érdekében pedig évről évre előállnak valami újdonsággal. Tavaly például különleges óriáscsúszdákat adtak át, így 24-re nőtt a csúszdapályák száma, és csaknem 1000 méteren csúszdázhatnak a vendégek. Az idei év sem fog elmúlni attrakciófejlesztés nélkül, ami ezúttal a gyermekeknek szerez meglepetést.