Fogyatékosságbarát munkahely díjat kapott a CSMRFK

Kerekesszék

Fogyatékosságbarát munkahely díjat vehetett át a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az Emberi Erőforrások Minisztériumában, mert a főkapitányság „elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásában és egyedülálló foglalkoztatási programot hajtott végre”.

Tavaly februárban indult a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság programja, amelyben száz megváltozott munkaképességű embert foglalkoztattak átlagosan kilenc és fél hónapig, két ciklusban. Lukács János dandártábornok elmondta, céljuk, hogy a náluk dolgozókat  a határozott idejű munkaszerződésük letelte után felkészítsék a versenyszférában való elhelyezkedésre. 

A megváltozott munkaképességűek adatrögzítőként, ügyfélszolgálati munkatársként, adminisztrátorként, raktári alkalmazottként segítik a rendőrök munkáját, ezáltal a bűnügyi és a közrendvédelmi területen dolgozó rendőrök adminisztrációs terhei csökkentek.

– A főkapitányság mentességet élvez a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában, ám úgy véljük, hogy kötelességünk segíteni munkához jutásukat. Ez kedvező hatást gyakorolt kollégáimra is, ezáltal a rendőrök még empatikusabban, türelmesebben viselkednek az intézkedéseik során – hangsúlyozta Lukács János.