Fodor Rajmund vízilabdázó Csongrád megyei beköszöntője

Fodor Rajmund

Kedves Olvasó!

Bár már nem élek Szegeden, a Tisza-parti várost örökre a szívembe zártam. Itt születtem, itt töltöttem a diákéveimet. A kiváló szegedi utánpótlás-sportnevelésnek köszönhetően innen indult a pályafutásom, itt lettem a vízilabdasport szerelmese. Jelenleg egy Budapest környéki kisvárosban lakom feleségemmel és két gyermekemmel.

Szeged számomra megmaradt egy igazán élhető, kedves, emberi léptékű városnak.  Örök emlék a Szegedi Úszó Egylet medencéi a Tisza-parton, a mindennapos futások a 84-es busz megállójához: ezzel a járattal ingáztam az otthonom, az iskola és a sportuszoda között, napjában többször is.

Szeged sok tekintetben egyedülálló vidéki nagyváros. Már akkor volt sétálóutcája, a Kárász utca, amikor a legtöbb vidéki városnak még nem. A JATE klubban kiváló koncerteket hallgattunk, élmény volt számunkra a nyolcvanas években a szegedi Nagyáruház, a mai plázák elődje. A Szabadtéri Játékoknak varázslatos volt a hangulata már akkor is a Dóm téren. Mi még a szabadkai piacon vásároltuk az első farmerjainkat tizenévesen, kishatárátlépővel jártunk át Jugoszláviába. A kamaszkor gyorsan elszállt. Az iskola, az edzések és a versenyek minden időmet lekötötték. A felnőtt vízilabda-válogatottba már 17 évesen bekerültem. Rendszeresen utaztam Budapestre, a kora reggeli gyorsvonattal kellett indulnom. Hálás vagyok a szüleimnek, akik sokat segítettek abban, hogy sikeres sportoló lehessek.

Szeged az elmúlt két évtizedben nagyon sokat szépült és fejlődött. Azt kívánom az itt élőknek, hogy találják meg a számításaikat saját városukban, legyen itt a munkájuk, az otthonuk és fogjanak sok halat a Tiszában! A város a sportban nyerje vissza régi fényét, persze mindenekelőtt a vízi sportokban. Van akkora ez a város, hogy több csapatsportágban is bekerülhet a hazai és a nemzetközi élmezőnybe. Legyen újra jó foci is! Édesapámmal rendszeresen jártunk a SZEOL-AK mérkőzéseire, a kék-fekete csapat rengeteg élményt nyújtott nekem.  A sport is rendkívül fontos dolog, hiszen csak ép testben lakozik ép lélek. Szeged egyetemi városként számos sportágban érhet el kiváló eredményeket, mivel nagy a merítési lehetőség a helyi fiatalok, a középiskolások és az egyetemisták köréből.

Fodor Rajmund vízilabdázó

kétszeres olimpiai és Európa-bajnok,

világbajnok