Félmilliárdos fejlesztés valósul meg a hevesi Grabarics Építőipari Kft.-nél

Heves megye

Jelentősen bővíti kapacitását hevesi beton-előregyártó üzemében a Grabarics Építőipari Kft. A közel félmilliárd forintos fejlesztést uniós támogatással valósítja meg a cég. A beruházás során informatikai fejlesztésre is sor kerül.

A vasbetonelemek gyártása mellett több hazai és egy német telephellyel rendelkező, generálkivitelezéssel, ingatlanfejlesztéssel, építőanyagok forgalmazásával és gépek bérbeadásával foglalkozó társaság az MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a fejlesztést követően hevesi üzemében évente húszezer köbméter vasbetontermék előállítására és tízezer tonna betonacél feldolgozására lesz képes.

Így az idén májusban indult és várhatóan egy év múlva záruló projekt eredményeként a hevesi termelőegységben készülő vasbetonelemek a vállalat saját igényeinek ellátása mellett külső megrendelések teljesítését is lehetővé teszik.

A fejlesztés részeként kiépítik a hevesi gyártóbázis Ipar 4.0 előírásainak megfelelő korszerű informatikai hátterét, mely a gyártási folyamatok szenzoralapú elemzését lehetővé téve segíti a menedzsment munkáját. Mindez a kft. gyártókapacitása mellett növeli annak versenyképességét – hangsúlyozza a közlemény.

A teljes beruházás mintegy 470 millió forintba kerül, az összeg felét a cég uniós támogatásból finanszírozza. A nyilvános cégadatok alapján a mintegy 160 munkavállalót foglalkoztató társaság nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 10,5 milliárd, míg 2016-ban a 12,2 milliárd forintot. Üzemi eredménye ez idő alatt 185 millióról közel 300 millió forintra nőtt.

fotó: Grabarics Kft.